Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Νέοι κάδοι απορριμμάτων, συλλογή ειδών ένδυσης στον Δήμο Τεμπών

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 21:30
Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Νικολάου Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Νικολάου

Σε πρόγραμμα ανακύκλωσης και επανάχρησης εντάχθηκε ο Δήμος Τεμπών σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων, κλινοσκεπασμάτων, παιχνιδιών κ.ά. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις κωμοπόλεις και τα χωριά του Δήμου και συγκεκριμένα σε Μακρυχώρι, Γόννους, Συκούριο, Πυργετό, Καλοχώρι, Ραψάνη, Αιγάνη και Μεσάγγαλα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργο Νικολάου, η συλλογή αυτή γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους σε συνεργασία και με ιδιωτική εταιρεία μετά από σύμφωνο συνεργασίας όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών. Πέραν της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των μεταχειρισμένων ειδών, πρωταρχικός σκοπός είναι η μείωση των αποβλήτων όπως και η αποφυγή επιβάρυνσης του ΧΥΤΑ και γενικότερα του περιβάλλοντος.

Με τη συνεργασία αυτή επιτυγχάνεται επίσης η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και βελτίωση συνθηκών ζωής στους συνδημότες. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Τεμπών άμεσα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών με διανομή φυλλαδίων και διοργάνωσης περιβαλλοντικών ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Τα συγκεκριμένα υλικά θα τοποθετούνται σε κάδους στο Αμαξοστάσιο του Μακρυχωρίου, ενώ παράλληλα θα συγκεντρώνονται και ηλεκτρικές συσκευές στο Αμαξοστάσιο του Συκουρίου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Επίσης, όπως τονίζει στην «Ε» ο κ. Νικολάου, ο Δήμος Τεμπών πυκνώνει το σύστημα καθαριότητας με 30 νέους μπλε κάδους. Παράλληλα προχωρά η διαδικασία για την αγορά πράσινων κάδων και μικρότερων κάδων (καδάκια) σε πλατείες, πάρκα και πεζοδρόμια στον Δήμο Τεμπών. Το ύψος της αγοράς των κάδων αυτών ανέρχεται περίπου στις 40.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, ο Δήμος Τεμπών συλλέγει στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και τους παλιούς λαμπτήρες του Δήμου και των ιδιωτών.

Τέλος, με τη σύμβαση του Δήμου Τεμπών και της εταιρείας, η τελευταία αντισταθμιστικά ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass