Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 15:18

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ.

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Παραχώρηση χρήσης καταστημάτων και αίθουσας στις εργατικές κατοικίες Αγίου Θωμά Οικισμού Λάρισα VI του πρώην ΟΕΚ. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο σχέδιο «REACH» του προγράμματος «Rights, Equality and Citizenship Programme».

Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο σχέδιο «VALID» του προγράμματος «Europe for Citizens».

Έγκριση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με το σωματείο «Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων». Ενημέρωση περί του Κληροδοτήματος της Διαθήκης Ανάγνου και αποδοχή του Δήμου να περιέλθει σε αυτόν ως Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης. Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Αγιάς, για χρησιδάνεια Τεχνικής Υπηρεσίας για την εκπόνηση μελετών πρόληψης ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων κ.ά.

***

 

Εκλογές και κοπή πίτας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΔΩΛ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΔΩΛ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και ώρα 7 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Τα θέματα της συνέλευσης έχουν ως εξής: Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, εκλογές και ανάδειξη νέου ΔΣ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει και η κοπή της πίτας του Συλλόγου. Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να δηλώνουν το όνομά τους στον πρόεδρο του ΔΣ κ. Δημήτρη Τζιμούλη (6973-242.158) ή στη γραμματέα κ. Χρυσούλα Γκικοπούλου στο email c_gikopoulou@yahoo.de.

***

 

Διάλεξη του σεβ. Μητροπολίτη Ιερώνυμου στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου

Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου διοργανώνουν διάλεξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου με θέμα «Παιδαγωγία Θεού». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου (είσοδος από Οδό Ικαρίας, 2410-624.403)

Με το πέρας της ομιλίας, θα ακολουθήσει επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους γονείς των μαθητών για την πρόοδό τους στο Α’ Τετράμηνο του Σχολικού Έτους 2019-2020 και θα επιδοθούν τα Δελτία Επίδοσης στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

***

 

Αρχίζουν μαθήματα Διά Βίου Μάθησης στην Ελασσόνα

Ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος/η που έχει κάνει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, ότι ο Δήμος Ελασσόνας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ξεκινούν τη λειτουργία τμήματος «Βασικά Ιταλικά Α1» την ερχόμενη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα Τρίτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες 4 μ.μ. – 7:00 μ.μ. στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας (Κ. Οικονόμου με 25ης Μαρτίου ). Τηλ. πληροφοριών κ. Χρ. Κατσιούλη 2493350254.

***

 

Η πίτα της ΕΛΕΑΝΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛΕΑΝΑ κόβει την πρωτοχρονιάτικη σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε συνεργασία με τη Ρευματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Συκουρίου.

***

 

Εκλογές στον Σύλλογο «Νεάπολης» ο «Πελασγός»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεάπολης «Ο Πελασγός». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6972-683.436.

***

 

Ημερίδα για τους ξηρούς καρπούς στην Ελασσόνα

Ημερίδα για τους ξηρούς καρπούς θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», με εισηγητές τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας Παν/μίου Θεσσαλίας και διευθυντή του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, HORTLAB», ο οποίος θα μιλήσει για την καλλιέργεια των ξηρών καρπών στην επαρχία Ελασσόνας», τον Δρ, Γεώργιο Ζακυνθινό, καθηγητή «Βιολογίας, Τεχνολογίας κι Ανάπτυξης Προϊόντων Οπωροκηπευτικών και Ελιάς» στο Παν/μιο Πελοποννήσου και πρόεδρο του τμήματος «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων», ο οποίος θα μιλήσει για τις περιβαλλοντικά φιλικές πρωτεΐνες και για την πρόκληση της καλλιέργειας των ξηρών καρπών» και τέλος τον Γιάννη Μάνθο, ερευνητή του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ο οποίος θα μιλήσει για τις καλλιεργούμενες ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης θα μιλήσει ο επίκουρος καθηγητής Φυτοπαθολογίας του Παν/μιου Θεσσαλίας Ιωάννης Βαγγέλας, ο οποίος θα αναπτύξει τις κυριότερες ασθένειες της καρυδιάς και της αμυγδαλιάς. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Υπαίθρου Χώρας» Γιάννης Σάρρος.

***

 

Εκλογές στον Εξωραϊστικό Τσαριτσάνης

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση οργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της Κοινότητας Τσαριτσάνης.

Οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, έχουν περιθώριο να το δηλώσουν μέχρι σήμερα Σάββατο, στα μέλη του νυν Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα γίνει οριστικά την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου: «στις εκλογές μπορούν να συμμετέχουν και να ψηφίσουν όσοι άλλοι φίλοι επιθυμούν, να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να βοηθήσουν στην υλοποίηση των καινοτόμων δράσεών του, συμμετέχοντας στις ομάδες του για το καλύτερο του τόπου και της κοινωνίας των πολιτών».

***

 

Συνέλευση του Συλλόγου «Υπαίθριος Ζωή»

Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική του συνέλευση το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στα γραφεία του, Μανδηλαρά 5Β.

***

 

Συνέλευση και εκλογές στον Πολιτιστικό Μεγαλοβρύσου Αγιάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 10:30 π.μ., στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ετήσια γενική συνέλευση με οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Θα ακολουθήσουν εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

***

 

Μνημόσυνο στην Ελαφο

Ο Δήμος Αγιάς θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., στην Έλαφο, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων προκρίτων του χωριού από τους Οθωμανούς το έτος 1878.

***

 

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου

Ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου καλεί τα μέλη και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν, σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 10.30, στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνέλευση και στο χρονικό διάστημα 11:00–14:00. Προϋπόθεση για δικαίωμα συμμετοχής σε εκλόγιμη θέση και δικαίωμα ψήφου, η καταβολή της ετήσιας συνδρομής 5 ευρώ.

***

 

«Στο τραπέζι» θέματα της Ραψάνης

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Συνεδριάζει αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραψάνης, υπό την προεδρία του κ. Δημητρίου Ζήλου, με την παρουσία των Συλλόγων Γυναικών και Μορφωτικού.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

- Η ώρα του πολίτη

-Ενημέρωση για την πορεία του Κοινοτικού έργου

-Εορτασμός των Απόκρεω και της Καθαρά Δευτέρας

-Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης

- Μεταφορά νερού προς Προφήτη Ηλία

-Ενημέρωση πορείας έργου ΤΟΕΒ Ραψάνης

-Ενημέρωση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Τεμπών για τους κάδους απορριμμάτων

-Γενικά θέματα.

***

 

Πρόσκληση εθελοντών

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Λάρισας (Ε.Ε.Ν.Α.Λ.) ενόψει κατάρτισης των δράσεων του 2020, προσκαλεί εθελοντές για συνεργασία με τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, μουσικών σπουδών, θεατρικών σπουδών, σωματικής αγωγής και φυσιοθεραπευτές. Πληροφορίες: 2410-281.999, 6938-805.781 κ. Ελένη Καμπούρα Νιφλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass