Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 15:00

Τον Απρίλιο οι εξετάσεις για την ΕΣΔΔΑ

Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εισαγωγών εξετάσεων για την ΚΖ εκπαιδευτική σειρά της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία συστάθηκε για τον σκοπό αυτό, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 10, 11 και 12 Απριλίου στην Αθήνα και θα εισαχθούν στη Σχολή 90 επιτυχόντες σπουδαστές. Η ΕΣΔΔΑ είναι η εκπαιδευτική μονάδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που έχει ως αποστολή την εκπαίδευση ενός σώματος εξειδικευμένων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

* * *

Διάλεξη Ιερώνυμου στα εκπαιδευτήρια Ράπτου

Διάλεξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου με θέμα «Παιδαγωγία Θεού» διοργανώνουν τα εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων (είσοδος από Οδό Ικαρίας). Με το πέρας της ομιλίας, θα ακολουθήσει επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους γονείς των μαθητών για την πρόοδό τους στο Α’ Τετράμηνο του Σχολικού Έτους 2019-2020 και θα επιδοθούν τα Δελτία Επίδοσης στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

* * *

Διανομή τροφίμων σε απόρους στην Ελασσόνα

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ενημερώνουν ότι θα γίνει διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ελασσόνας, στις παλιές εργατικές κατοικίες, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελασσόνας – Λάρισας. Οι ωφελούμενοι για να παραλάβουν τα είδη θα πρέπει να έχουν την αίτηση- ένταξή τους στο ΚΕΑ, αποδεικτικό του ΑΜΚΑ, Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να έρθει, μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιον άλλον να τα παραλάβει.

* * *

Ομιλία για το κάπνισμα από το ΕΠΑΛ Αγιάς

Το Επαγγελματικό Λύκειο Αγιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, διοργανώνει μεθαύριο Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 11π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», στην Αγιά, εκδήλωση με τίτλο «Ο αγώνας εναντίον του καπνίσματος. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα» και ομιλητή τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.

* * *

Εκλογές στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση οργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, για σήμερα στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της κοινότητας Τσαριτσάνης. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα γίνει οριστικά την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου: «Στις εκλογές μπορούν να συμμετέχουν και να ψηφίσουν, όσοι άλλοι φίλοι επιθυμούν, να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να βοηθήσουν στην υλοποίηση των καινοτόμων δράσεών του, συμμετέχοντας στις ομάδες του για το καλύτερο του τόπου και της κοινωνίας των πολιτών».

* * *

Ημερίδα για τους ξηρούς καρπούς στην Ελασσόνα

Ημερίδα για τους ξηρούς καρπούς θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» στην Ελασσόνα, με εισηγητές τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας Παν/μίου Θεσσαλίας για την καλλιέργεια των ξηρών καρπών στην επαρχία Ελασσόνας», τον Δρ. Γεώργιο Ζακυνθινό, καθηγητή «Βιολογίας, στο Παν/μιο Πελοποννήσου ο οποίος θα μιλήσει για τις περιβαλλοντικά φιλικές πρωτεΐνες, τον Γιάννη Μάνθο, ερευνητή του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ο οποίος θα μιλήσει για τις καλλιεργούμενες ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους και τον επίκουρο καθηγητή Φυτοπαθολογίας του Παν/μίου Θεσσαλίας Ιωάννη Βαγγέλα που θα αναπτύξει τις κυριότερες ασθένειες της καρυδιάς και της αμυγδαλιάς.

* * *

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου

Την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα στις 10.30, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν μετά τη συνέλευση από 11:00 έως 14:00. Προϋπόθεση για δικαίωμα συμμετοχής σε εκλόγιμη θέση και δικαίωμα ψήφου είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής 5 ευρώ.

* * *

Εσπερίδα για την αμυγδαλιά και τις μέλισσες

Εσπερίδα με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον διοργανώνει ο Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Συκουρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών, με θέμα «Αμυγδαλιά και μέλισσα: Προστατεύουμε τις Μέλισσες, προστατεύουμε τη σοδειά μας», την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 18:30, στον όμορφο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου. Ομιλητές της εσπερίδας είναι η κ. Κατερίνα Καρατάσου, κτηνίατρος, επόπτρια Μελισσοκομίας ΚΜ Λάρισας, με θέμα «Προς ένα επιτυχημένο μοντέλο συνύπαρξης» και ο κ. Αθανάσιος Λιακατάς, γεωπόνος MSc, ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με θέμα «Μέλισσες και κλιματική αλλαγή - Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων». Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

* * *

Μνημόσυνο στην Έλαφο

Ο Δήμος Αγιάς θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10 π.μ., στην Έλαφο, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων προκρίτων του χωριού από τους Οθωμανούς το έτος 1878.

 

* * *

Συνεδριάζει το κοινοτικό συμβούλιο Ραψάνης

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραψάνης, υπό την προεδρία του κ. Δημητρίου Ζήλου, με την παρουσία των Συλλόγων Γυναικών και Μορφωτικού. Τα θέματα της συνεδρίασης είναι μεταξύ άλλων ενημέρωση για την πορεία του Κοινοτικού έργου, εορτασμός των Απόκρεω και της Καθαρά Δευτέρας, εορτασμός του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης, μεταφορά νερού προς Προφ.Ηλία, ενημέρωση πορείας έργου ΤΟΕΒ Ραψάνης, ενημέρωση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Τεμπών για τους κάδους απορριμμάτων κα

* * *

Πλούσιες δράσεις από τις «Φίλες της Αγάπης»

Οι «Φίλες της Αγάπης» διοργανώνουν απογευματινή συνάντηση με αποκριάτικη διάθεση την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ., στο «Εν Λαρίση» με καλή παρέα, καλό φαγητό και ζωντανή μουσική, και πολύ χορό!

Επίσης οι «Φίλες της Αγάπης» προγραμματίζουν τριήμερη εκδρομή, για τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του συλλόγου, στις 26-28 Μαρτίου στο Μυστρά, όπου θα παρακολουθήσουν την ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών με την ιδιαίτερη μυσταγωγία, που μόνο αυτός ο χώρος προσφέρει. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι σε Κόρινθο, Μονεμβασιά, Γύθειο και Ναύπλιο και οι δύο διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Σπάρτη. Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 2410 250 907, για να πάρουν και περισσότερες πληροφορίες.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Εξάλλου μετά από τέσσερα χρόνια στη διοίκηση του συλλόγου «Φίλες της Αγάπης», τελειώνει φέτος η θητεία του παρόντος Δ.Σ. και προκηρύσσονται εκλογές, τον Μάιο του 2020, για την ανάδειξη νέου. Το Δ.Σ. καλεί και νέα άτομα να υπηρετήσουν το σύλλογο με μεράκι, νέο όραμα, νέα ιδανικά και διάθεση για προσφορά. «Ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Φίλες της Αγάπης», τονίζουν τα μέλη του Δ.Σ. «δεν ανήκει σε κανένα, ανήκει σε όλες τις γυναίκες της πόλης μας, ανήκει στην κοινωνία, ανήκει σε αυτούς, που χρόνια τώρα στηρίζει και που έχουν αληθινή ανάγκη. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και αυτό είναι ευθύνη όλων μας».

* * *

Κόβει πίτα ο σύλλογος «Αγάπη»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγάπη» του Δήμου Κιλελέρ σήμερα Κυριακή στη 1.30 μ.μ. στο «Village Garden» (4ο χλμ. Λάρισας-Νίκαιας).

* * *

Έκλεψε υπολογιστή από γραφείο

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθη προχθές ένας 42χρονος Λαρισαίος, καθώς το βράδυ της 5ης προς 6 Φεβρουαρίου διέρρηξε γραφείο 41χρονης Λαρισαίας και αφαίρεσε από το εσωτερικό δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο. Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου ο 42χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λάρισα, ιδιοκτησίας 39χρονου, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός.

* * *

Εκλογές στον σύλλογο «Πελασγός»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεάπολης «Ο Πελασγός». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6972-683.436.

* * *

Ομιλίες υποψηφίων στην ΕΑΑΣ

Από το παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) ανακοινώθηκε το πρόγραμμα επισκέψεων-ομιλιών των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ. Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Παραρτήματος Λάρισας ( Μανδηλαρά 3, 5ος όροφος) την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 όπου θα μιλήσει ο αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής. Όπως σημειώνεται από την ΕΑΑΣ «καλούνται τα μέλη του Παραρτήματός μας για τη συμμετοχή τους, διότι η ΕΑΑΣ είναι υπόθεση όλων μας».

 

* * *

Απεργούν την Τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσει την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σημειώνει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να «λύσει» για τα επόμενα 50 χρόνια μια και καλή το ασφαλιστικό, παγιώνοντας με τον νόμο που φέρνει για ψήφιση τις μνημονιακές περικοπές όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση στο διηνεκές. Διεκδικούμε: Κατάργηση του ν.Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

* * *

Γ.Σ. και εκλογές στον Πολιτιστικό Μεγαλοβρύσου

Την ετήσια γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 10:30 π.μ., στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου. Μετά το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό θα ακολουθήσουν εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

* * *

Γιορτάζουν οι «Ενεργοί πολίτες» Φαρσάλων

Τα 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα και όχι μόνο της πόλης των Φαρσάλων γιορτάζουν οι «Ενεργοί Πολίτες» Φαρσάλων. Σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Λαού στο «Aigli Gusto», θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, όπου όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «θα γνωρίσουμε και θα αξιολογήσουμε την πορεία του συλλόγου και θα εκφράσουμε τις απόψεις μας για τη συνέχειά του».

* * *

Μητρόπουλος και Ρωμανιάς μιλούν για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, οργανώνει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρό της. Στόχος είναι η ενημέρωση των εργαζομένων για τις νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό –συνταξιοδοτικό ζήτημα, τις οποίες θα παρουσιάσουν ο εργατολόγος- οικονομολόγος Γιώργος Ρωμανιάς και ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος. Θα ακολουθήσει διάλογος και τοποθετήσεις, ενώ θα γίνουν και ερωτήσεις στους εισηγητές.

* * *

Ξεκινά το πρόγραμμα Διά Βίου Μάθηση στην Ελασσόνα

 Ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος που έχει κάνει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, ότι ο Δήμος Ελασσόνας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ξεκινούν τη λειτουργία τμήματος «Βασικά Ιταλικά Α1» την ερχόμενη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα Τρίτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες 4 μ.μ. – 7:00 μ.μ. στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας ( Κ. Οικονόμου με 25ης Μαρτίου ). Τηλ. πληροφοριών κ. Χρ. Κατσιούλη 2493-350.254.

* * *

ΓΣ και εκλογές για τους Ντόπιους στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ», προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Ρήγα Φεραίου 46, Φάρσαλα) στις 16 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. Η ημερομηνία προήλθε μετά από μια ματαιωθείσα ΓΣ λόγω μη απαρτίας.

Στη ΓΣ θα συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης όπως διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, έγκριση πεπραγμένων, εγγραφές – διαγραφές μελών και εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες εκλογής νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής. Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 14/02 να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ. Ο Σύλλογος απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους ντόπιους και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν και διάθεση για δουλειά να πλαισιώσουν το Δ.Σ.

* * *

Σήμερα η πίτα των ξυλουργών

Σήμερα πραγματοποιούν την εκδήλωση της κοπής πίτας τα μέλη της Ένωσης Μηχανοξυλουργών - Επιπλοποιών, Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου ν. Λάρισας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στη 1:30 μ.μ., στις «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» με γλέντι, φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass