«Φέρνει» καθαρό νερό στα Φάρσαλα

Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος που συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τη γαλάζια βάση *Ποια άλλα έργα θα γίνουν

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 15:08

Τη δέσμευση για καθαρό, πόσιμο και ποιοτικό νερό, να το χαίρονται οι πολίτες των Φαρσάλων, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Επικρατείας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στα Φάρσαλα, αρχικά στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαρσάλων, όπου επίσης ανακοίνωσε έργα που αφορούν συνολικά στον Δήμο Φαρσάλων.

Αρχικά, ο υπουργός συναντήθηκε στο Δημαρχείο Φαρσάλων, με τον δήμαρχο της πόλης Μάκη Εσκίογλου, τους βουλευτές κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Κων/νο Δαμιανό, τους αντιδημάρχους κ.κ. Χατζηπλή, Γκατζόγια, Συροπούλου, Κουκουλιό, τους αρχηγούς των παρατάξεων κ.κ. Ίφου, Τύμπα, δημοτικούς συμβούλους και τον πρόεδρο ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστο Καπετάνο. Στη συνέχεια ξεκίνησε συζήτηση - ενημέρωση για τις ελλείψεις και τις ανάγκες του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Εσκίογλου ευχαρίστησε το κυβερνητικό στέλεχος, υπενθυμίζοντας πως είναι ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών που επισκέπτεται τα Φάρσαλα από τη μεταπολίτευση. Επισήμανε από τη θέση του τις αναγκαίες ελλείψεις για τον Δήμο και επέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με όλα τα θέματα που αφορούν στον Δήμο Φαρσάλων, ενώ ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από τους παρισταμένους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, από την πλευρά του, εξήγγειλε τη χρηματοδότηση για την ύδρευση των Φαρσάλων, καθώς θα προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα τεχνική σύσκεψη στην Αθήνα μεταξύ συνεργατών του Δήμου και του Υπουργείου και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η καταλληλότερη λύση για το νερό της πόλης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε να λυθεί εντός της τετραετίας. Επίσης, ανακοίνωσε αντιπλημμυρικά έργα για την πόλη και την ασφάλεια των ανθρώπων, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, αγροτική οδοποιία 850.000 ευρώ και αναφέρθηκε στον δρόμο Φαρσάλων - Λάρισας, όπου με τη συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου Υποδομών θα ξεκινήσει άμεσα.

Λίγο αργότερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «EPAVLIS» ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές του νομού Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος και η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων Μαργαρίτα Γκότη, ενώ επίσης παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος.

Στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε μεταξύ άλλων, τους στόχους της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που είναι να δημιουργήσει περισσότερες δουλειές με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίες, επίσης έκανε λόγο για τους μισθωτούς και επιχειρηματίες και αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων στήριξης αυτών, με τη μείωση της φορολογίας, τις χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και τη νομοθέτηση νέου ασφαλιστικού, καθώς και στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τόνισε ιδιαίτερα τη στήριξη των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα, ώστε να υπάρχει μέλλον και ανάπτυξη στον τόπο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και επισήμων της περιοχής.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass