ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ:

Να γίνει πολεοδομική τακτοποίηση στην Κουλούρα

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 15:14

Διά ζώσης απάντηση στη Βουλή αξιώνει από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για το χρονίζον πλέον ζήτημα του οικισμού ‘’Κουλούρα” του Δήμου Τεμπών, ο οποίος παρότι δημιουργήθηκε το 1985, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα τακτοποίησης, αν και διαθέτει πρόσβαση με ανεμπόδιστο οδικό δίκτυο, άριστη ρυμοτομία και πολλούς, ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους, που τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο ελκυστικούς της περιοχής.

Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησής της, η Λαρισαία πολιτικός εμφατικά υπογραμμίζει πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην εν λόγω περιοχή απέκτησαν τα οικόπεδά τους έναντι χρηματικής αμοιβής, ωστόσο, αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως πολίτες «β’ κατηγορίας», δεδομένου ότι δεν τους επιτρέπεται η εξαγορά της δημόσιας γης, ούτε υπάρχει μέριμνα για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικισμού, μέσω της οριστικής πολεοδομικής τακτοποίησης των κτισμάτων.

Αντιθέτως, οι ιδιοκτήτες της περιοχής «Κουλούρα», μετά από σειρά κυβερνητικών αποφάσεων καλούνται να καταβάλουν εξαντλητικά χρηματικά ποσά και μάλιστα σε ετήσια βάση, είτε για να τακτοποιήσουν τα ακίνητά τους, είτε για να συνεχίσουν να τα κατέχουν. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευαγγελία Λιακούλη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να επεξεργαστεί μια μόνιμη και μη εξοντωτική λύση για τους μικροϊδιοκτήτες της περιοχής Κουλούρας του Δ. Τεμπών, η οποία να είναι επ’ ωφελεία των ιδιοκτητών, χωρίς βέβαια αυτό να συνεπάγεται την οποιαδήποτε «έκπτωση» σε ό,τι έχει να κάνει με τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass