Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 15:36

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ.

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Παραχώρηση χρήσης καταστημάτων και αίθουσας στις εργατικές κατοικίες Αγίου Θωμά Οικισμού Λάρισα VI του πρώην ΟΕΚ. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο σχέδιο «REACH» του προγράμματος «Rights, Equality and Citizenship Programme».

Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο σχέδιο «VALID» του προγράμματος «Europe for Citizens».

Έγκριση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με το

σωματείο «Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων». Ενημέρωση περί του Κληροδοτήματος της Διαθήκης Ανάγνου και αποδοχή του Δήμου να περιέλθει σε αυτόν ως Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης.

Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Αγιάς, για χρήση δάνειας Τεχνικής Υπηρεσίας για την εκπόνηση μελετών πρόληψης ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων κ.α.

***

Ημερίδα δασκάλων για τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση» αύριο Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Κουμουνδούρου 17). Εισηγητές θα είναι οι:

-Καλάκος Νικόλαος, πρώην γενικός δ/ντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εφάπαξ Παροχών.

-Κοντοκώστας Κων/νος, προϊστάμενος υπηρεσιών συντάξεων, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Με το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

***

Αποκριάτικος χορός για την Ομάδα Συνεργασίας ΣΕΟ

Η Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει αποκριάτικη βραδιά στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας μεθαύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ.

***

Ομιλία του καθηγητού Ιατρικής κ. Στ. Μπαλογιάννη

Ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πoρεία Αγάπης» μεθαύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων (Ηπείρου και Ρούσβελτ, τρίγωνη πλατεία), θα πραγματοποιήσει την ετήσια (τακτική) γενική συνέλευσή του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, με θέμα: «Η δρόσος της Ορθοδοξίας στην άνυδρο έρημο». Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση και ο ομιλητής θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του υποβληθούν. Επίσης –στο πλαίσιο της γενικής συνελεύσεως- θα παρουσιασθεί ολιγόλεπτο βίντεο με ακουστικοοπτικό περιεχόμενο, σχετικό με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.

***

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης στο «Χατζηγιάννειο» κόβει πίτα

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης Ανάγνωσης για Παιδιά που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Προσκαλούνται γονείς και παιδιά που συμμετέχουν στη Λέσχη, που συνεχίζει τη λειτουργία της για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και από φέτος πραγματοποιεί τις μηνιαίες συναντήσεις της στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (3ος όροφος), με συντονίστρια τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Τσιαμπαλή.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας (Ρούσβελτ 59), «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410-671.173.

***

Ο π.Θεμ. Χριστοδούλου στη Σχολή Γονέων του Αγ. Αχιλλίου

Η 5η για φέτος συνάντηση-ομιλία, στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Ομιλητής θα είναι ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ο ρόλος των παππούδων και των γιαγιάδων στην ανάπτυξη των παιδιών: αξία ή μύθος;»

***

Εσπερινές συνάξεις στους Αγίους Σαράντα

Κάθε Τετάρτη και ώρα 5:30 μ.μ. στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου τελείται ιερά παράκληση και κατόπιν ακολουθεί αγιογραφικός κύκλος με θέμα «Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Λόγοι. Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο». Οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν το ιερό και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Ιωάννου, προς ευλογία κι αγιασμό, το οποίο είναι μόνιμα αποθησαυρισμένο στον ιερό ναό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass