Δημοπρατείται ο Βιολογικός Συκουρίου

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 2,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2020 17:54

Έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Κ. Συκουρίου» έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, προϋπολογισμού 2.122.229 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υλοποιείται με κύριο και δικαιούχο τον Δήμο Τεμπών.

«Στο έργο αυτό διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των κατοίκων του Συκουρίου. Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο για την περιοχή με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο ξεκινάει άμεσα, καθώς ο Δήμος Τεμπών ως φορέας υλοποίησης, προχώρησε τις διαδικασίες. Μέλημά μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι με σχέδιο και στρατηγική να προωθούμε έργα για το περιβάλλον. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα ανάλογης βαρύτητας. Οι Δήμοι από την πλευρά τους οφείλουν να είναι έτοιμοι με ώριμα έργα και να καταθέτουν τις προτάσεις τους. Ο οικισμός του Συκουρίου αποκτά πλήρες Αποχετευτικό Δίκτυο και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη όπως το επιτάσσει η Ελληνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θυμίζω ότι ο νόμος επιβάλλει σε πόλεις άνω των 2.000 κατοίκων την ύπαρξη βιολογικών καθαρισμών, διαφορετικά επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα», αναφέρει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Σημειώνεται ότι το έργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού Συκουρίου, συνολικού μήκους 13.500 μ., ενός αντλιοστασίου και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και αγωγού διάθεσης με μήκος 600 μ. και 1.180 μ. αντίστοιχα, είναι υπό υλοποίηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass