Η τέχνη «αποδρά» από τα μουσεία

Συζήτηση για την «Τέχνη του Δρόμου» χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 17:52

Η τέχνη πλέον απλώνεται στο δημόσιο χώρο, αποδρά από τα μουσεία και τις γκαλερί και βρίσκεται στην καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων μιας πόλης. Μετατρέπεται σε εικαστικό στοιχείο και επιδιώκει έναν γόνιμο διάλογο με τους πολίτες.

Το πώς μπορεί να μεταμορφώσει η τέχνη του δρόμου το δημόσιο χώρο καθώς και την πολυδιάστατη αυτή σχέση μεταξύ τους, ανέλυσαν χθες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, ο Μέλανδρος Γκανάς από τον Σύλλογο Κόμικς και Τεχνών “ΕτουΚου”, οι Λαρισαίοι εικαστικοί Αστέρης Δημητρίου, Αστέρης Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης και ο Κλεομένης Κωστόπουλος, πρόεδρος της “Art in Progress”, εικαστικός, επιμελητής εκθέσεων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς “Street Art Φεστιβάλ Πάτρας-ArtWalk”, υπό τον συντονισμό της Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου, εικαστικής επιμελήτριας, μουσειολόγου και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας  - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Οι ομιλητές υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι: “Οι καλλιτέχνες παρεμβαίνουν εικαστικά στο αστικό τοπίο με πρωτότυπες και εμπνευσμένες τοιχογραφίες που αποτελούν πια ένα οικείο κομμάτι του οπτικού μας πολιτισμού. Η Τέχνη του Δρόμου επινοεί και κατασκευάζει εκ νέου τον αστικό ιστό, προτείνει νέες νοηματοδοτήσεις, αισθητηριακές εμπειρίες και συνομιλεί με το περιβάλλον στο οποίο εντάσσεται επικοινωνώντας άμεσα με το κοινό”. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας  - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass