Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2020 15:30

Ομιλία Νίκου Φίλη στη Λάρισα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία», με ομιλητή τον πρώην υπουργό, βουλευτή, τομεάρχη Παιδείας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη.

Η εκδήλωση θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 19).

* * *

Αποκριάτικη εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

Αποκριάτικη εκδήλωση οργανώνει η Ελληνική Μέριμνα– Παιδική Στέγη Λάρισας, σήμερα Σάββατο, στις 8.30 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου «Αγάπης και Προσφοράς» του Σωματείου. Για κράτηση τραπεζιού απευθυνθείτε στην κ. Βαγενά τηλ. 6972-407.174 και στην Παιδική Στέγη, τις ώρες 9.00 με 15.00 στο τηλέφωνο 2410-288.275.

* * *

Κόβουν πίτες τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

H κεντρική εκδήλωση για την κοπή της πίτας των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα στις 8 μ.μ. στο κέντρο «Palladium». Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για κοπή πίτας σε Στέκια των ΚΑΠΗ, οι οποίες έχουν ως εξής:

-Σήμερα Σάββατο: 17:30 Άγιος Νικόλαος-Ασκληπιού 68.

-Τρίτη 25 Φεβρουαρίου: 10:00 π.μ. Ν. Πολιτεία – Θεοδωροπούλου – Καϊρη, 10:30 π.μ. Ηπειρώτικα Φ. Παππά 1, 11:00 π.μ. Νεράιδα Καρδίτσης 69, 12:00 μ. Αλκαζάρ Βίτσι 1.

-Τέταρτη 26 Φεβρουαρίου: 10:00 π.μ. Χαραυγή Ακαρνανίας 36, 10:30 π.μ. Πυροβολικά Ήρωνος 7, 11:00 π.μ. Αβέρωφ Γαριτσίου Επισκοπής, 17:00 Νεάπολη Κλεάρχου Πατέρα 74, 17:30 Λειβαδάκι - Ράγκου και Πλαπούτα, 18:00 Άγιος Θωμάς Εργατικές Κατοικίες.

-Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου: Κοινότητα Κοιλάδας.

 

* * *

Συμμαθητές συναντιούνται μετά από 50 χρόνια

Συνάντηση οργανώνουν οι απόφοιτοι του 1970 του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Λαρίσης, 50 χρόνια μετά από την αποφοίτησή τους, το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο εστιατόριο "Εν Λαρίση".

Για επικοινωνία: τηλ. 6977-551.840 και 6945-267.469.

* * *

Στη Λάρισα διοικητής Ροταριανών

Στη Λάρισα θα βρίσκεται στις 25 και 26 Φεβρουαρίου ο διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας κ. Αριστοτέλης Αποστολίδης. Ο κ. Αποστολίδης θα παρευρεθεί το βράδυ της Τρίτης 25/2 στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργανώνει στο «Μετροπόλ» ο Ροταριανός Όμιλος Ανατολικής Λάρισας, ενώ την επομένη θα επισκεφθεί φορείς της πόλης.

* * *

«Να κλείσουν όλα τα hot spots»

ΖΗΤΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Την ανάκληση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών» ζητά η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας και σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Καλούμε σε δυνάμωμα της πάλης, σε κοινή δράση με τους μαχόμενους λαϊκούς φορείς, με στόχους την κατάργηση της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και του Κανονισμού του Δουβλίνου, να κλείσουν όλα τα hot spots και να μην γίνουν άλλα, να μεταφερθούν οι εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική χώρα, σε δημόσιους, ανοιχτούς, αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια με γρήγορες διαδικασίες στη χώρα προορισμού τους».

* * *

Βραβεύονται πολύτεκνες μητέρες

Εκδήλωση βράβευσης των πολυτέκνων μητέρων, που απέκτησαν το τέταρτο, πέμπτο, έκτο κ.ο.κ. τέκνο τους το 2019, θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο και ώρα από 17.00 έως 20.00 στο «Posto Pubblico» στη Λάρισα (Φρούριο, Φιλελλήνων 50), ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα κοπεί και η πίτα του Συλλόγου.

* * *

Φιλική βραδιά της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»

Μια όμορφη και φιλική βραδιά, για τα μέλη και τους φίλους της διοργανώνει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο «Μύλο 1927», η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη.

* * *

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στα Βαλκάνια

Ομιλία με θέμα «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στα Βαλκάνια σήμερα» θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή και ώρα 11.30 το πρωί, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λαρίσης «Ο Απόστολος Παύλος» (οδός Ανθ. Γαζή 35 - απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο).

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής και τ. κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος.

* * *

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την ΕΠΟΝ

Η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ, οι οργανώσεις της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πραγματοποιούν εκδήλωση για τα 77 χρόνια ίδρυσης της ΕΠΟΝ, μεθαύριο Δευτέρα 24 του Φλεβάρη και ώρα 10.30 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με τίτλο «ΚΚΕ το πιο νέο κόμμα πάντα μπροστά για τα δικαιώματα της Νέας Γενιάς».

* * *

Αιμοδοσία σήμερα στη Μελιβοία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελιβοίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας από τις 9:30 π.μ. ως τη 1 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972-855.851 (Γκουντάρας Κωνσταντίνος, πρόεδρος του συλλόγου).

* * *

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα διεξάγει εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., στο οικογενειακό κέντρο «Χατζάκος» στην Αγιά (πλατεία Φιλύρων).

* * *

Κόβει πίτα ο ΣΥΡΙΖΑ Αγιάς

Η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Αγιάς καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, στην ταβέρνα «Εν Κισσάβω» στη Δήμητρα Αγιάς για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τιμή εισόδου 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνει φαγητό, ζωντανή μουσική).

* * *

Υπηρεσίες μαίας στο Κ.Υ. Φαρσάλων

Από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων γνωστοποιείται πως λειτουργεί ήδη τμήμα μαιών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής: Ενημέρωση – πληροφόρηση σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, δωρεάν λήψη τεστ Παπανικολάου (test pap), ενημέρωση για τον μητρικό θηλασμό, συμβουλευτική προετοιμασία για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα (προετοιμασία γονέων για τον μελλοντικό τους ρόλο). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2491-350.031 Υπεύθυνη μαία: Πιτσάβα Φωτεινή.

* * *

Το Νομικό καθεστώς Νήσων του Αιγαίου

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Λάρισας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και ο Σύλλογος Κρητικών «ο Ψηλορείτης» συνδιοργανώνουν αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18.45 στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Κουμουνδούρου και Φαρμακίδου), εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Στ. Παπαφλωράτος, νομικός – διεθνολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών με θέμα: «Το Νομικό καθεστώς των Νήσων του Αιγαίου». Οι πολίτες καλούνται να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν την επίκαιρη ομιλία.

* * *

«Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, αναφέροντας: «Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη! Ανήγγειλαν ότι αυτήν την πρωτοφανή διαδικασία θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Συνέδριο με τον Πρωθυπουργό, υπουργούς, εισαγγελείς και ΜΑΤ δεν είναι Συνέδριο εργατών!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες».

* * *

Στάση εργασίας για «συνέδριο παρωδία»

ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας κηρύσσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, απευθύνοντας κάλεσμα για «συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» - παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον

αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο-παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της

ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες».

* * *

ΔΩΡΕΑ

Η κυρία Μ.Γ. προσέφερε στις «Φίλες της Αγάπης» 500 ευρώ στη μνήμη του συζύγου της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass