Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2020 15:54

Γιορτάζει η ενορία των Αγ. Θεοδώρων

Το Σάββατο 7 Μαρτίου, «μνήμη του δια κολλύβων θαύματος», η ενορία Αγίων Θεοδώρων Νέας Πολιτείας τιμά και εορτάζει τον Τήρωνος και τον Στρατηλάτη.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 6 μ.μ.: το Μέγα Απόδειπνο και ο Παρακλητικός Κανόνας.

Αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 7:40 π.μ: Η Ιερά ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.

Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 7:40 π.μ.: Η Ιερά ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Στις 6 μμ ο πανηγυρικός Εσπερινός και οι Α’ Χαιρετισμοί εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Σάββατο στις 7:30 π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και των Κολλύβων των Αγίων. Στις 4.30 μ.μ. η Θ’ Ώρα, ο (μεθέορτος) Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων, του Ιερού Λειψάνου και των Ιερών Εικόνων (της Ορθοδοξίας). Μετά το πέρας, ακολουθούν εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων στο Μουσικό Σχολείο της Νέας Πολιτείας. Καθόλη τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. Τη συνοικία εξυπηρετεί το υπ’ αριθμόν 10 Αστικό (από Κεντρική πλατεία).

Ιδιοκτήτρια περιπτέρου πωλούσε παιδικά αθύρματα

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών, συνελήφθη μία 59χρονη ιδιοκτήτρια περιπτέρου σε χωριό του Δήμου Τεμπών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε περίπτερο ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.250 παιδικά αθύρματα, 9 βεγγαλικά και 45 κροτίδες, τα οποία η 59χρονη διέθετε προς πώληση χωρίς την απαιτούμενη άδεια». Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Συνέλευση δημοτικών  υπαλλήλων

Γενική συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 9 το πρωί, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των μελών του, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου έχει κηρύξει στάση εργασίας τις ώρες από 9.00 π.μ. έως 12 μ. Τα θέματα της συνέλευσης είναι τα εξής: Διοικητικός απολογισμός και πρόγραμμα δράσης, οικονομικός απολογισμός, εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Ομιλία για τρόπους προφύλαξης του κορονοϊού

Στην αίθουσα της Λέσχης του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Νομού Λάρισας, επί της οδού Αστεριάδη 8 και Ικαρίας – Συνοικία Νεράιδα (Μικρός Προφήτης Ηλίας), θα γίνει ομιλία μεθαύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ. από την κ. Αγγαρίτσι Β. Ροξάνα - ιατρό γαστρεντερολόγο με Μάστερ στις ολιστικές θεραπείες και θέμα «Φυσικοί τρόποι προφύλαξης από τον κορονοϊό – ιώσεις.

Τελετή ολοκλήρωσης προγράμματος απεξάρτησης

Τελετή ολοκλήρωσης του προγράμματος απεξάρτησης νέων στο

θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Εξοδος» της Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 19:00 στον χώρο της Θεραπευτικής Κοινότητας (2ο χλμ. Λάρισας - Κοζάνης).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο.

Τιμάται ο Αγ. Γεράσιμος ο Ιορδανίτης

Αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου, οπότε και τιμάται ο Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης, θα τελεστεί η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου, από τις 19:00 μέχρι τις 20: 30 στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Χαραυγή. Την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί η παράκληση του Αγίου. Υπενθυμίζεται ότι παρακλήσεις τελούνται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα.

Αγρυπνία σήμερα στον Αγ. Αχίλλιο

Σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου (Καθαρά Τρίτη) στις 9 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα ψαλεί ο Όρθρος, οι Ώρες και ο Εσπερινός με Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Αύριο Τετάρτη 4 Μαρτίου δεν θα τελεστεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ούτε το πρωί, ούτε το απόγευμα. Τις επόμενες εβδομάδες της Μ. Τεσσαρακοστής θα τελείται, στον Άγιο Αχίλλιο, Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-8 και κάθε Παρασκευή πρωί 7 -9.30.

Στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τα μέλη των Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας. Συγκεκριμένα θα προχωρήσουν σε δίωρες διακοπές εργασιών από σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 6 Μαρτίου από ώρα 9 π.μ έως 11 π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass