Ανεξίτηλο το στίγμα της Γιώτας Φώτου στην εκπαίδευση και τη λογοτεχνία

*ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΤΟ ΠΟΚΕΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 22:10

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας η τελετή ονοματοδοσίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου σε «Σχολική Βιβλιοθήκη Γιώτα Φώτου».

Με αυτόν τον τρόπο η διεύθυνση του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, το ΠΟΚΕΛ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τίμησαν τη μνήμη της εκπαιδευτικού και αγαπημένης συγγραφέως μικρών και μεγάλων.

Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Ελένη Ντούνα, σημείωσε ότι η ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης στη γυναίκα εκπαιδευτικό, τη συγγραφέα, τον άνθρωπο Γιώτα Φώτου.

Η Γιώτα Φώτου, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2019, διετέλεσε κατά το παρελθόν διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και έτσι η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισαν να δώσουν προς τιμήν της το όνομά της στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, η οποία εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί πριν έναν χρόνο. «Με αυτό τον τρόπο θα βρίσκεται πάντα κοντά στο σχολείο, που τόσο αγαπούσε» σημείωσε η κ. Ντούνα.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών κ. Αργύρης Γιουρούκης αναφέρθηκε στη σπουδαία προσωπικότητα της συγγραφέως και ανακοίνωσε ότι το ΠΟΚΕΛ ικανοποιώντας την τελευταία της επιθυμία εργάζεται για την έκδοση ενός βιβλίου της με 6 διηγήματα – χριστουγεννιάτικες ιστορίες της, το οποίο και θα διανείμει δωρεάν σε όλα τα σχολεία του νομού Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικά σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Γιώτα Φώτου ήταν μια σημαντική προσωπικότητα για την πόλη μας. Έφυγε από κοντά μας τον Αύγουστο του 2019, όμως άφησε πίσω της ανεξίτηλο το στίγμα της. Ήταν η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων, αφού οι πωλήσεις των βιβλίων της ξεπέρασαν τα 60.000 αντίτυπα. Την προσκαλούσαν σε πολλά σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού να μιλήσει στα παιδιά και να τα μυήσει στον χώρο του παιδικού βιβλίου.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας είχε την τιμή να συνεργαστεί μαζί της, ήταν μέλος του Δ.Σ., για 2 χρόνια, το 2017 και το 2018. Δεσμεύτηκε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της να πραγματοποιήσει την ύστατη επιθυμία της, να εκδώσει ένα βιβλίο της, με 6 διηγήματα – χριστουγεννιάτικες ιστορίες της και να το διανείμει δωρεάν, σε όλα τα σχολεία του νομού Λάρισας και της περιφέρειας Θεσσαλίας. Αυτόν τον καιρό συνεργαζόμαστε με τις Εκδόσεις «Ψυχογιός», προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας. Αρωγοί στην προσπάθειά μας είναι η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής κι Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ Λάρισας». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου παρέδωσε στην οικογένειά της τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην εκπαίδευση και τα γράμματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, κ. Μητράκα Απόστολου και Κεφαλά Θωμά, παρουσίασαν φωτογραφίες, τραγούδια και αποσπάσματα από βιβλία της Γιώτας Φώτου.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass