Κηδεύτηκε παρουσία πλήθος κόσμου ο π. Παύλος Μαρούλης

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2015 14:19

Με δάκρυα στα μάτια και περισσή συγκίνηση πλήθος κόσμου και κυρίως νεολαία αποχαιρέτησε, κατά την διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας που τελέστηκε το μεσημέρι στην ενορία των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Ιγνατίου, τον μακαριστό πλέον ιερέα π. Παύλο Μαρούλη, επί 56 έτη εφημέριο και Προϊστάμενο του μεγαλωνύμου Ιερού Ναού και πρωτεργάτη του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου.

Όπως είναι γνωστό ο αείμνηστος πλέον π. Παύλος εκοιμήθη εν Κυρίω τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής, σκορπώντας την θλίψη στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητρόπολης και όχι μόνο, καθώς η εμβληματική του παρουσία ήταν γνωστή σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και εκτός αυτής. Στην νεκρώσιμη ακολουθία ήταν όλοι τους εκεί. Άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, εκείνοι που γνώρισαν μέσα από τον λόγο και την σεβαστή του παρουσία τον μαγικό κόσμο της Χριστιανοσύνης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με τους οποίους συνεργάστηκε άψογα στα πλαίσια της φιλανθρωπίας, συγχωριανοί του και εκπρόσωποι της μοναστικής κοινότητας από την γενέτειρα του, το Πετρίλιο Καρδίτσας, μα κυρίως αρκετοί νέοι, με τους οποίους ο αείμνηστος Ιερέας διατηρούσε μια πατρική και συνάμα φιλική σχέση μαζί τους. Μάλιστα η είδηση του θανάτου του κυριάρχησε προχθές Κυριακή στο facebook, με πολλά μηνύματα αφιερωμένα στο πρόσωπο του. Πνευματικός ιερέας αρκετών οικογενειών, άνθρωπος χαμηλών τόνων, έφυγε αφήνοντας φτωχότερο το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης και ένα μεγάλο κενό στις ψυχές των ανθρώπων. Κηδεύτηκε στο νέο Κοιμητήριο Λάρισας.                  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass