Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 15:02

Συνέλευση συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Την ετήσια τακτική Γ.Σ. πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και περιχώρων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 15 Μαρτίου και αν και τότε δεν καταστεί δυνατή θα γίνει οριστικά την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο. Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνέλευση θα είναι μεταξύ άλλων ο διοικητικός απολογισμός, η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής και ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς. Επίσης, καθώς η συνέλευση έχει εκλογοαπολογιτικό χαρακτήρα, θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και θα εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή που θα κινήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Σημειώνεται πως οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ, την Ελεγκτική Επιτροπή και τους αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία θα πρέπει να κατατεθούν έως την Τετάρτη 18 Μαρτίου στα γραφεία του συλλόγου.   

 

* * *

Εκλογές μελισσοκόμων στα Φάρσαλα

Σήμερα από τις 10 π.μ., θα πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελισσοκομικού Συλλόγου Φαρσάλων. Οι εκλογές θα γίνουν στο "ΚΔΒΜ COMPUTER CENTER, ΕΥΡΩΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ" (28ης Οκτωβρίου και Δημητρακοπούλου).

Για την εκλογική διαδικασία, τα μέλη πρέπει να έχουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο νόμιμο έγγραφο για την πιστοποίησή τους, τον προσωπικό κωδικό μέλους ο οποίος έχει εκδοθεί από τον σύλλογο κατά την εγγραφή και να έχει πληρωθεί το ετήσιο παράβολο. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν το κωδικό, θα τους δοθεί μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα.

 

* * *

Συνάντηση συμμαθητών

Συνάντηση οργανώνουν οι απόφοιτοι του 1970 του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Λαρίσης, μετά από 50 χρόνια από την αποφοίτησή τους, το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο εστιατόριο "Εν Λαρίση". Για επικοινωνία τηλ. 6977-551.840 και 6945-267.469.

 

* * *

Ματαιώνονται εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

Για τη λήψη μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς ματαίωσε την εκδήλωση- αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο «Κτήμα Νεφέλη». Εξάλλου για το ίδιο λόγο ανέβαλε αντίστοιχη εκδήλωση το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ανάβρας.

 

* * *

Συνέλευση και εκλογές για τους Ντόπιους στα Φάρσαλα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων "Ο ΕΝΙΠΕΑΣ" σήμερα στις 11 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου (Ρήγα Φεραίου 46) στα Φάρσαλα, θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής.

 

* * *

Συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραψάνης

Παρουσία πολιτών και με τη συμμετοχή συλλόγων Γυναικών και Μορφωτικού –Πολιτιστικού συνεδριάζει σήμερα στις 11.30 το πρωί το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραψάνης υπό την προεδρία του κ. Δημήτριου Ζήλου. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει η πορεία του κοινοτικού έργου, ο προγραμματισμός για τη γιορτή "Κρασί και Αμπέλι", τα κοινοτικά οικόπεδα Ραψάνης, η σύσταση της επιτροπής για την οργάνωση "Τράπεζα αίματος πολιτών Ραψάνης" και διάφορα θέματα που θα τεθούν από τους κοινοτικούς συμβούλους.

 

* * *

Στις 31 Μαΐου η συνέλευση εγκαταστατών ανελκυστήρων

Την Κυριακή 31 Μαΐου θα γίνει τελικά η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών - Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδας.

Η συνέλευση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου, αλλά η αναβολή της κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

 

* * *

Εκδήλωση για σχολικό πρόγραμμα

Εκδήλωση για το πρόγραμμα «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ» διοργανώνει αύριο στις 5:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» Αγιάς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. Για το πρόγραμμα, αξιών και αυτογνωσίας για παιδιά και γονείς, που μπαίνει σε όλα τα σχολεία, θα μιλήσει ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει μπουφές και καφές για όλους.

 

* * *

Οι «Αλησμόνητες Πατρίδες» τιμούν τη γυναίκα

Η Ιστορική-Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» θα πραγματοποιήσει σήμερα εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην ταβέρνα «Αυλή του Αβέρωφ» στη συνοικία Αβέρωφ, με την παρουσία μουσικού σχήματος.

 

* * *

Μεθαύριο η συνέλευση Τριτέκνων

Σε επαναλητπική γενική συνέλευση καλεί τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας. Η συνέλευση θα γίνει μεθαύριο Τρίτη 10 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΓΕΩΤΕΕ (Καψούρη 44) με θέματα : Ετήσια έκθεση πεπραγμένων ΔΣ για το έτος 2019, οικονομικός απολογισμός του 2019 και παρουσίαση της έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση προϋπολογισμού , κατάθεση προτάσεων κ.α.

 

* * *

Ανοιχτή διάλεξη για τη δημοκρατία

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κατά σειρά ανοιχτή διάλεξη που οργανώνουν στη Λάρισα, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 19.00 στο αμφιθέατρο του Μεγάρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, θα αναπτυχθεί το θέμα «Δικαιοσύνη-Δημοκρατία». Ομιλητές θα είναι οι κ. Στ. Περράκης και Δ. Ακριβούλης και σχολιάζουν οι κ. Α.-Ι.Δ. Μεταξάς και Γ. Πανούσης.

 

* * *

Συνέλευση αποφοίτων της ΣΜΥ

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) καλεί τα μέλη του στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων (Απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο), με θέματα ημερήσιας διάταξης: Οικονομικός απολογισμός, έγκριση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωση – συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων. Όπως σημειώνεται από τον ΣΑΣΜΥ, η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και προώθηση των εκκρεμών αιτημάτων του Συνδέσμου.

 

* * *

Εκδήλωση για τα πρωτοσέλιδα του Τύπου

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Μάστερ στη Διοίκηση Έργων και Προγραμμάτων» διοργανώνει στη Λάρισα επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Σχεδιασμός πρωτοσέλιδου στον ημερήσιο Τύπο: Με το βλέμμα στραμμένο στον αναγνώστη». Το Workshop που θα διεξαχθεί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Τμήματος Νοσηλευτικής στην πανεπιστημιούπολη Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεθαύριο Τρίτη από 17:00-19:30, θα αποτελείται από θεματικό πάνελ διακεκριμένων δημοσιογράφων και ειδικών στην επικοινωνία, μεταξύ των οποίων: Ο διευθυντής Σύνταξης εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας Δημ Χατζηευθυμίου, Ο πρ. αρχισυντάκτης εφ. «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» Βόλου Γ. Τσιγκλιφύσης, ο προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας Δημ. Αρχοντούλης, ο φωτορεπόρτερ Σπ. Τσαντόπουλος, ο φωτορεπόρτερ -συνεργάτης ΑΠΕ Απ. Ντόμαλης, ο διαφημιστής εκπρόσωπος της εταιρείας CONSULT Advertising and Promotion Αλβ. Ρούσσος και οι ψυχολόγοι, ψυχοθεραπεύτριες της Gestalt Γιάννα Καλώτα Γιάννα και Κατερίνα Μερκόνιαν. Το Workshop θα αναζητήσει απαντήσεις σε ένα σημαντικό θέμα που αφορά όλους τους αναγνώστες των εφημερίδων και γενικότερα των μέσων επικοινωνίας: στο πρωτοσέλιδο και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού του.

 

* * *

Συνέλευση Αποστράτων Αστυνομικών

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών ν. Λάρισας, ενημερώνει τα μέλη του ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, συγκαλείται η ετήσια γενική συνέλευση στα γραφεία του Συνδέσμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 28). Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2019, προγραμματισμός - ισολογισμός του 2020 και, ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου για συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συνεδρίαση στις 27 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, με τα ίδια θέματα. Τα μέλη του Συνδέσμου καλούνται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τον Σύνδεσμο, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Συνέλευση.

 

* * *

Πανηγυρίζει ο ι.ν. των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου, πανηγυρίζει ο ιερός ενοριακός ναός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Λάρισας. Αναλυτικότερα σήμερα στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερωνύμου. Αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία των προηγιασμένων δώρων, ιερουργούντος του μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερωνύμου. Τέλος αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα τελεσθεί η παράκληση και λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνας και τεμαχίου των ιερών λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Λαρισαίων, και το ύψωμα των Αγίων.

 

* * *

Μνημόσυνο υπέρ πεσόντων αγωνιστών

Δοξολογία και μνημόσυνο υπέρ πατρίδος πεσόντων αγωνιστών θα τελεστεί σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αγιάς.

 

* * *

Διπλές Ακολουθίες Χαιρετισμών

Κάθε Παρασκευή βράδυ θα τελούνται στον Άγιο Αχίλλιο δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών: Η πρώτη 7.30 – 9.00 μ.μ. και η δεύτερη 9.30 – 10.40 μ.μ. για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όσους διευκολύνονται τις βραδινές ώρες.

Επίσης στον Άγιο Νικόλαο κάθε Παρασκευή, στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελείται, στις 9:30 το βράδυ και δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, για όλους τους μαθητές, τους εργαζόμενους και τους νέους, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Εξάλλου στον Άγιο Βησσαρίωνα (Πλατεία Λαού) κάθε Παρασκευή, στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελείται, στις 17:00 το απόγευμα, η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού.

 

* * *

Συνέλευση μελών της Εστίας

Η Χριστιανική Εστία Λαρίσης «Ο Απόστολος Παύλος» θα πραγματοποιήσει την τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μελών της, σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσά της, επί της οδού Ανθ. Γαζή 35 με τα εξής θέματα: Έγκριση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2019 και έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020.

 

* * *

Λειτουργίες μητροπολίτη Ελασσώνος

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο μητροπολίτης Ελασσώνος θα λειτουργήσει:

Σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, το πρωί, στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης. Το απόγευμα στον Κατανυκτικό Εσπερινό μετά την άφιξη της ιερής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης.

-Αύριο το πρωί, στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου. Στις 6 μ.μ. στο Ευχέλαιο του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Στεφανοβούνου.

- Μεθαύριο Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στο Ευχέλαιο του ιερού ναού Προφήτη Ηλία Δρυμού και την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στο Ευχέλαιο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Αμουρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass