«Turn off»… στην Ελασσόνα!

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2020 22:35

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
«Turn off… Ελασσόνα», «Κατέβασε διακόπτες η Ελασσόνα!», «Η Μεγάλη Εβδομάδα… φέτος ήρθε πιο νωρίς», «…είναι κάτι σαν πόλεμος», «Η πόλη κατέβασε ρολά», «Νέκρα στην αγορά». Κάποιες εκφράσεις από τα όσα έλεγαν χθες στην «Ε», έντονα θορυβημένοι και προβληματισμένοι, επαγγελματίες της Ελασσόνας, δίνοντας και το στίγμα της κατάστασης που επικρατούσε στο κέντρο και στην αγορά της πόλης, μετά την υποχρεωτική «καραντίνα» που μπήκαν τα καφέ μπαρ και τα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο.


«Παγωμένη» η εικόνα της «πιάτσας», που δεν θύμιζε σε τίποτα την καθημερινότητα της Ελασσόνας. Το υποχρεωτικό «λουκέτο» στα καφέ, στις ταβέρνες και στα υπόλοιπα καταστήματα, που εύλογα έφεραν τα αναμενόμενα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, αλλά και η λιγοστή κίνηση στην αγορά προβλημάτισαν ιδιαίτερα, όπως άλλωστε γίνεται το τελευταίο διάστημα. Ελεγχόμενη και μέτρια η κίνηση και στα delivery.
Μικρή η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους, λιγοστή η κίνηση των πεζών και των επαγγελματιών, βιαστικές μικροαγορές στα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα, σύντομη κουβέντα για τα όσα συμβαίνουν και βέβαια και η χθεσινή μέρα έδειξε πως οι Ελασσονίτες έμειναν στα σπίτια τους.  Μηδαμινή η παρουσία ηλικιωμένων στους δρόμους. Λίγος ο κόσμος ακόμη και στα πρωινά μνημόσυνα στους ιερούς ναούς και έκδηλη η φροντίδα από όλους για ατομικά μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού.
Ανήσυχοι και οι ταξιτζήδες της πόλης, που παρατεταγμένοι στην «πιάτσα» των ταξί περίμεναν υπομονετικά για κάποιο δρομολόγιο… που δεν ερχόταν, αφού η κίνηση ήταν ελάχιστη.
Στα σούπερ μάρκετ της περιοχής υπήρχε συνεχής και ελεγχόμενη ροή καταναλωτών, με τη γνωστή σαββατιάτικη κίνηση, ευτυχώς χωρίς τις υπερβολές των μεγαλουπόλεων.
* Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας με ανακοίνωσή του συστήνει στα μέλη του και στους καταναλωτές ψυχραιμία, υπευθυνότητα και προσαρμογή από όλους μας στα νέα δεδομένα και τονίζει ότι είναι έτοιμος να τηρήσει κάθε απόφαση που θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία προς όφελος της κοινωνίας. Ακόμη ενημερώνει τα μέλη του και τους καταναλωτές πως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση αφορούν, προς το παρόν, στο κλείσιμο των εμπορικών κέντρων (mall) και όχι τις υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass