Κατ' οίκον διανομή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 15:22

Μια σειρά σημαντικών δράσεων, που αναλαμβάνουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, με σκοπό να στηρίξουν τους πολίτες μέσα στην περίοδο της κρίσης, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι διευρύνεται η δράση του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου και σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνει την παρασκευή φαγητού για όσους σιτίζονταν από τον «Επιούσιο» για όσο διάστημα χρειαστεί.

Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο θα προσπαθήσουν να ικανοποιούν αιτήματα συμπολιτών, μετά από αξιολόγηση και για όσους έχουν διαπιστωμένη ανάγκη και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον (π.χ. συγγενικά πρόσωπα στην πόλη).

Σημείο υποδοχής των αιτημάτων συμπολιτών είναι ο Συμβουλευτικός Σταθμός των Κοινωνικών Υπηρεσιών, που ανταποκρίνεται στα τηλέφωνα

2410-680.243 και 2410-680.220.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε τη λειτουργία δύο τηλεφωνικών γραμμών ψυχολογικής υποστήριξης για τους Λαρισαίους που «μένουν σπίτι».

Στα τηλέφωνα, στα οποία θα απαντούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου είναι τα εξής: 2410-680.245 και 6970-236.181 (όλο το 24ωρο).

Τέλος, σημειώνεται πως καθημερινά και βάσει προγράμματος λειτουργούν για συνταγογραφήσεις τέσσερα ΚΑΠΗ στους χώρους των Κοινωνικών Ιατρείων του Δήμου Λαρισαίων.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Καταλήγοντας, στις δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στους Λαρισαίους να μένουν στο σπίτι, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις, ενώ τόνισε πως η Δημοτική Αστυνομία θα παρεμβαίνει σε αθλητικούς χώρους και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου παρά τα μέτρα και τις συστάσεις υπάρχουν άτομα που συγχρωτίζονται.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν μεμονωμένα κρούσματα παραβιάσεων χώρων σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass