Να ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος όσο «Μένουμε Σπίτι»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 15:44

Αν προτίθεται να εξετάσει την αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης κατοικιών όσο διάστημα «Μένουμε σπίτι» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ρωτά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα, όπως ολόκληρος ο πλανήτης πλέον, βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Υπ’ αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε, ίσως, να εξεταστεί η δυνατότητα να υπάρξει εκ μέρους της ΔΕΗ η αναστολή της διακοπής του ρεύματος σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές.

Η προτροπή για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την παραμονή εντός οικίας, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός, θα πρέπει να προϋποθέτει και τη διασφάλιση της παροχής των βασικών αγαθών σε όλους τους πολίτες. Εύλογα, επομένως, η διακοπή της ρευματοδότησης στα νοικοκυριά σε μια τέτοια δύσκολη για όλους περίοδο θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα. Η αναβολή, ως εκ τούτου, των προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδοτήσεων από τη ΔΕΗ, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα «Μένουμε Σπίτι», καθίσταται επιβεβλημένη. Εξυπακούεται ότι το μέτρο αυτό, όπως άλλωστε και άλλα οικονομικού χαρακτήρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση της κοινωνίας, δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση στην επαναφορά της κουλτούρας του «δεν πληρώνω». Η πανδημία, όμως, επιβάλλει νέα δεδομένα, στα οποία όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε για τον κοινό σκοπό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass