Διέξοδος με κηπουρική στα μπαλκόνια

*Λαρισαίοι φυτεύουν λαχανικά και λουλούδια, αντιμετωπίζοντας δημιουργικά την υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι *Διαδικτυακές παραγγελίες σπόρων

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2020 19:15

Στροφή στην κηπουρική έχουν κάνει αυτές τις μέρες πολλοί Λαρισαίοι, προσπαθώντας να βρουν μια δημιουργική διέξοδο χωρίς να βγουν από το σπίτι τους.

Πρασινίζοντας τα μπαλκόνια, τις ταράτσες και τους κήπους, φυτεύοντας λουλούδια, δεντράκια ή γλάστρες με βότανα και μυρωδικά, περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους μαζί με τα παιδιά τους, απολαμβάνοντας την ομορφιά τους. Εξάλλου, όσο η άνοιξη απλώνει την ομπρέλα της, τόσο θα αυξάνεται και η διάθεση για να καθόμαστε έξω και μιας και οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού φαίνεται ότι θα κρατήσουν πολύ ακόμη, το μπαλκόνι ή η αυλή για τους έχοντες είναι η ιδανική λύση.

Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Τσιουρής και ιδιοκτήτης του Παραδοσιακού Αγροκτήματος Μπαρμπαγιάννη στην Τερψιθέα, θέλοντας να συνεισφέρει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι προσφέρει δωρεάν σπόρους ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς και αγγουριού για να τους φυτέψει ο κόσμος στις γλάστρες στο μπαλκόνι του και να μπορεί να απολαύσει την ποιότητα των δικών του λαχανικών. Σε καμία περίπτωση όμως, όπως λέει στην «ΕτΔ» ο κ. Τσιουρής, δεν φανταζόταν την απήχηση που θα είχε η ανάρτησή του. Σε χρόνο dt εκατοντάδες πολίτες του έστειλαν μήνυμα ζητώντας να τους στείλει σπόρους. «Έλαβα μηνύματα από όλη την Ελλάδα όχι μόνο από τη Λάρισα, από Ιο, Κομοτηνή, Κύπρο ακόμη και από την Αμερική. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ικανοποιηθούν πάνω από 600 αιτήματα, αλλά δεν έχω τη δυνατότητα για άλλους. Επίσης θα πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία όσοι ενδιαφέρονται να τους παραλάβουν, στέλνοντας έναν προπληρωμένο φάκελο ή φάκελο με γραμματόσημο με τα αντίστοιχα μικρά φακελάκια, του εμπορίου ή αυτοσχέδια, που θα γράφουν επάνω το είδος του σπόρου που θέλουν. Επειδή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αναγκαστικά κάποιοι θα πάρουν πιο παλιούς σπόρους. Οι αποστολές θα γίνονται ομαδικά, μόλις δηλαδή συγκεντρωθεί ένας αριθμός 30-40 φακέλων. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί λόγο κορονοϊού, ενδεχομένως κάποιοι φάκελοι να αργήσουν να παραληφθούν. Σύντομα στη σελίδα του αγροκτήματος στο Facebook θα αναρτήσω και οδηγίες φύτεψης για αρχάριους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αποδεικνύει την ανάγκη και διάθεση να ασχοληθούν με κάτι που θα τους προσφέρει ηρεμία και βοηθά μικρούς και μεγάλους να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους. Μικροί και μεγάλοι, μαθαίνουν την αξία και τη σημασία της κηπουρικής, ανακαλύπτουν τα μυστικά της και συζητούν για το πώς αναπτύσσονται τα φυτά, πώς εξελίσσονται και ποιες είναι οι ανάγκες τους.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα καταστήματα αγροτικών εφοδίων, καταγράφουν ένα νέο κύμα ενδιαφέροντος για καλλιέργειες κηπευτικών και αρωματικών φυτών στο σπίτι, στη βεράντα, σε παρτέρια και γλάστρες, που συναγωνίζεται αυτό των καλλωπιστικών φυτών και φαίνεται να συνδέεται άμεσα τόσο με τον εγκλεισμό στο σπίτι όσο και με την αναγκαστική μείωση του οικογενειακού εισοδήματος λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass