«Το στοίχημα της ανάσχεσης θα κριθεί στις αντοχές του ΕΣΥ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 15:30

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στήριξε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας, με γνώμονα την καταπολέμηση του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, όπου υπογραμμίζεται:

«Είναι ξεκάθαρο ότι το στοίχημα της ανάσχεσης της πανδημίας θα κριθεί στις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας. Αποτελεί προτεραιότητα η προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στον αναγκαίο εξοπλισμό, όπως και η διασφάλιση επάρκειας κλινών ΜΕΘ.

Το ΕΣΥ ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό καθυστερημένα, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στη μέριμνα για την κατ' οίκον φροντίδα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Επιπλέον, είναι εμφανής η έλλειψη στοχευμένων μέτρων για ομάδες ειδικής ευαλώτητας και βέβαια κατέστη οριακή η δυνατότητα του ΕΣΥ και των Πανεπιστημίων για διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε ευρεία κλίμακα του πληθυσμού. Πέρα από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, η οργανωμένη Πολιτεία και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο χρόνος των ρητορικών διαβεβαιώσεων και των αόριστων εξαγγελιών έχει παρέλθει. Απαιτούνται συγκεκριμένες και άμεσες πράξεις που θα θωρακίσουν αποτελεσματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί όπου χτυπά σήμερα η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας.

Όλοι και όλες μαζί δίνουμε τη δύσκολη μάχη για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού με όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να δίνουμε μάχες και να τις κερδίζουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass