Στέλνω 5 στο 13033 και… παντρεύομαι!

-ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2020 19:04

Δύο μηνύματα αποστέλλονται ταυτόχρονα στο 13033, από δύο διαφορετικά κινητά τηλέφωνα: 5-Ονομα-Επίθετο-Διεύθυνση κατοικίας.

Το ένα είναι του γαμπρού και το άλλο της νύφης, που ζητούν άδεια εξόδου από το σπίτι, με προορισμό το Δημαρχείο Λάρισας για να παντρευτούν!

Άδεια μετακίνησης από το 13033, με τον ίδιο διακριτικό αριθμό που αναφέρεται σε «μετάβαση σε τελετή π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση», λαμβάνουν και οι δύο μάρτυρες, που θα παραστούν στην τελετή του πολιτικού γάμου.

Οι μετακινήσεις εγκρίνονται και το ζευγάρι προσέρχεται με την επίσημη άδεια της Πολιτείας για να παντρευτεί.

Αυτό αποτελεί πλέον μια πρόσθετη διαδικασία τέλεσης γάμου στις μέρες μας, στην εποχή των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών και όπως φαίνεται, η απειλή του κορονοϊού δεν πτοεί τους ερωτευμένους που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του Ληξιαρχείου του Δήμου Λαρισαίων, το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται ραγδαία αύξηση πολιτικών γάμων.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξούλης, δηλώνει στην «Ε», πως μόνο την περασμένη Τρίτη πάντρεψε στο Δημαρχείο Λάρισας πέντε ζευγάρια, ενώ παλαιότερα η συχνότητα των πολιτικών γάμων ήταν μικρότερη, με ένα ή δύο γάμους την εβδομάδα.

Η ζήτηση ζευγαριών να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, τείνει αυξανόμενη υποστηρίζει ο κ. Αλεξούλης και παρατηρεί ότι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι γυναίκες είναι έγκυες».

Οι δε περιορισμοί, όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων που θα παρευρίσκονται στους γάμους, τηρούνται αυστηρά. Λόγω φυσικά των απαγορευτικών μέτρων για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Έτσι, στη διαδικασία, εκτός φυσικά από το ζευγάρι, βρίσκονται δύο μάρτυρες, μία υπάλληλος του ληξιαρχείου του Δήμου και ο αντιδήμαρχος. Ούτε καν οι γονείς των νιόπαντρων!

Ο τόπος που γίνονται σήμερα είναι αποκλειστικά το Δημαρχείο, ενώ στο παρελθόν, προ κορονοϊού, υπήρχε η εναλλακτική να πραγματοποιηθούν είτε στον Μύλο του Παππά, είτε σε ένα κέντρο, κι αυτό γιατί το ζευγάρι είχε ένα μεγάλο αριθμό καλεσμένων.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρει ότι συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς και την ερχόμενη εβδομάδα οι πολιτικοί γάμοι, ενώ ελάχιστες είναι οι ακυρώσεις.

Κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν σοβαρούς λόγους να βιαστούν, μεταφέρουν την ημερομηνία του γάμου τους για τον Μάιο, ελπίζοντας ότι τότε θα έχει λήξει η περίοδος του περιορισμού της κυκλοφορίας και θα έχουμε γυρίσει στην κανονικότητα.

«Η ζωή συνεχίζεται, ακόμη και με περιορισμούς…» τονίζει ο κ. Αλεξούλης και σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση σημειώνει: «Εκτιμώ ότι στον Δήμο Λαρισαίων, πήραμε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τη μετάδοση του κορονοϊού. Κάποιοι στην αρχή τα θεώρησαν υπερβολικά, αλλά νομίζω ότι η πορεία μας δικαίωσε. Εύχομαι να μην θρηνήσουμε πολλά θύματα και ας είμαστε όλοι προσεκτικοί».

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ

ΛΟΓΩ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ληξιαρχείο του Δήμου Λάρισας, είναι αναμενόμενη η αύξηση των πολιτικών γάμων τέτοια περίοδο κάθε χρόνο και για έναν ακόμη λόγο: καθώς δεν γίνονται θρησκευτικοί γάμοι για όσο διαρκεί η νηστεία της Σαρακοστής.

Είναι η πιο σημαντική περίοδος νηστείας στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο των Ορθοδόξων Χριστιανών (αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα, επτά εβδομάδες πριν το Πάσχα), η οποία προετοιμάζει τους Χριστιανούς για τη μεγαλύτερη εορτή του εκκλησιαστικού ημερολογίου, το Πάσχα. Είναι η αρχαιότερη από τις μεγάλες νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

70 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Οι μελλόνυμφοι υποβάλλουν από κοινού αίτηση συνοδευόμενη από τις άδειες γάμου, στο Δημαρχείο. Το κόστος τέλεσης γάμου στον Δήμο Λαρισαίων είναι 70 ευρώ για τους δημότες και για τους ετεροδημότες είναι εκατό 100 ευρώ (Πληρώνεται στην Ταμειακή Υπηρεσία κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Πολιτικών Γάμων).

Η άδεια πολιτικού γάμου εκδίδεται 7 ημερολογιακές ημέρες μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών. Για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την παραλαβή της άδειας γάμου (Απαιτείται παράβολο 18 ευρώ από Δημόσιο Ταμείο) θα πρέπει να είναι παρών ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος.

Για τους ανήλικους κάτω των 18 ετών χρειάζεται δικαστική απόφαση για να τελεστεί ο πολιτικός γάμος.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass