Εξαπάτησαν εμπόρους παραγγέλλοντας φρούτα για απόρους

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2020 22:20

Δύο Λαρισαίοι φρουτέμποροι έπεσαν θύματα τις τελευταίες ημέρες μιας καλοστημένης απάτης, η οποία έγινε στο όνομα αντιδημάρχου του Δήμου Λαρισαίων και με πρόσχημα φιλανθρωπικό σκοπό.


Οι δύο φρουτέμποροι έχασαν συνολικά 8.500 ευρώ, αφού ο άγνωστος δράστης κατάφερε να τους αποσπάσει χρήματα χρησιμοποιώντας τη γνωστή από χρόνια στις διωκτικές αρχές μέθοδο των πλαστών αποδεικτικών ηλεκτρονικής κατάθεσης χρημάτων, αυτή τη φορά μέσω της εφαρμογής viber.
Ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων, που έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι τον εμπλέκουν στις απάτες, κατήγγειλε το γεγονός στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, αστυνομικοί της οποίας ερευνούν την υπόθεση καθώς πέραν των δύο υποθέσεων εξαπάτησης αναφέρθηκε και μια τρίτη, επίσης σε Λαρισαίο φρουτέμπορο χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να του αποσπάσουν χρήματα.
Η πρώτη απάτη σημειώθηκε στις 24 Μαρτίου, όταν ο άγνωστος δράστης τηλεφώνησε στον φρουτέμπορο στον οποίο και συστήθηκε με το όνομα νυν αντιδημάρχου Λαρισαίων.
Ο δήθεν «αντιδήμαρχος» του ζήτησε μια παραγγελία φρούτων, που θα προμηθευόταν ο Δήμος Λαρισαίων υποτίθεται για να τα διαθέσει σε άπορους συμπολίτες. Με τους δύο άνδρες -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- να συμφωνούν στο ποσό αγοράς της παραγγελίας, το οποίο ανερχόταν στα 700 ευρώ αλλά και στον τραπεζικό λογαριασμό όπου θα γινόταν η κατάθεση. Λίγο ώρα αργότερα ο απατεώνας επικοινώνησε ξανά με τον Λαρισαίο φρουτέμπορο λέγοντάς του ότι από λάθος, αντί για 700 ευρώ που κόστιζε η παραγγελία του κατέθεσε τελικά 7.000 ευρώ και έτσι του ζήτησε να του επιστρέψει τις 6.300 ευρώ.
Μάλιστα για να τον πείσει, του απέστειλε -μέσω της εφαρμογής viber- πλαστό αποδεικτικό ηλεκτρονικής κατάθεσης χρημάτων στην τράπεζα. Με δεδομένο ότι ο αντιδήμαρχος είναι υπαρκτό πρόσωπο, ο φρουτέμπορας πείστηκε για την αγορά αλλά έχοντας επιφυλάξεις για το λάθος κατέθεσε τελικά 4.000 ευρώ. Ελέγχοντας στη συνέχεια τον λογαριασμό του διαπίστωσε την απάτη αφού ουδέποτε κατατέθηκε στον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.
Με την ίδια μεθοδολογία άγνωστος επίσης δράστης αποπειράθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου, χωρίς να τα καταφέρει να εξαπατήσει δεύτερο φρουτέμπορο. Το κατάφερε ωστόσο στην περίπτωση τρίτου, Λαρισαίου φρουτέμπορο από τον οποίο με την ίδια μεθοδολογία, πάλι την Πέμπτη 26 Μαρτίου, απέσπασε άλλες 4.500 ευρώ. Η αξία της παραγγελίας του φρούτων ανερχόταν στα 550 ευρώ, αλλά ο δράστης έπεισε τον φρουτέμπορα ότι κατέθεσε στον λογαριασμό του μεγαλύτερο χρηματικό ποσό με αποτέλεσμα να του αποσπάσει το ποσό των 4.500 ευρώ.                           

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass