Οι Λαρισαίοι «πάνε» στα ΚΕΠ χωρίς να βγουν από το σπίτι

«ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΔΗΜ. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2020 17:00

Αναγκαστική μετάβαση στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας και συγκεκριμένα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, έκαναν οι πολίτες της Λάρισας στην εποχή των απαγορεύσεων κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Ακράδαντη απόδειξη αποτελεί η εκρηκτική αύξηση των ηλεκτρονικών αιτημάτων που λαμβάνουν πλέον τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Λαρισαίων, η οποία συνοδεύτηκε με εξάλειψη του φαινομένου των ουρών έξω από αυτά.

«Δεχόμαστε μέχρι και 50 ηλεκτρονικά αιτήματα την ημέρα, για την αποστολή διαφόρων εγγράφων» δηλώνει στην «Ε» ο διευθυντής των ΚΕΠ Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Κουκούλης, σημειώνοντας ότι «πριν την απαγόρευση των μετακινήσεων αυτά ήταν ελάχιστα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών προτιμούσε να μεταβεί στον χώρο του ΚΕΠ».

Παρουσιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας μάς είπε: «Την πρώτη μέρα ανακοίνωσης της απαγόρευσης, σχηματίστηκαν ουρές πολιτών έξω από ΚΕΠ της Λάρισας, που ζητούσαν να τους δώσουμε τη φόρμα βεβαιώσεων μετακίνησης. «Λαϊκό προσκύνημα» γινόταν! Φυσικά δεν είχαμε αυτή την αρμοδιότητα.

Τις επόμενες ημέρες καθώς μειωνόταν σταδιακά η προσέλευσή τους, αυξάνονταν οι αιτήσεις που λαμβάναμε ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής πύλης «Ερμής», με αποκορύφωμά τους, τις τελευταίες μέρες. Σήμερα έχουμε πολλαπλάσια ηλεκτρονικά αιτήματα σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που έρχονται στα ΚΕΠ είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και γενικά δεν γνωρίζουν τον χειρισμό του.

Απ’ την άλλη, ο όγκος της δουλειάς παρέμεινε μεγάλος, με τη μόνη διαφορά ότι μεταφέρθηκε στην ηλεκτρονική διαχείρισή του.

Συνεχίζουμε, μεταξύ άλλων, να κάνουμε και απογραφή στρατεύσιμων, την οποία αποστέλλουμε στη στρατολογία».

Σύμφωνα με τον κ. Κουκούλη, γενικότερα το σύνολο των ηλεκτρονικών αιτημάτων αφορά βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, ταυτοποίηση ΑΜΚΑ, έγγραφα Μητρώου, διάφορα πιστοποιητικά, ακόμη και απολυτήριοι σχολικοί τίτλοι.

ΑΠΟ 15 ΩΣ 40 ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Τα έξι ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων (τέσσερα στην πόλη, ένα στην Κοιλάδα και ένα στη Γιάννουλη) λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή, τις ώρες 7.30 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα κατεπείγοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (COVID-19).

«Η προσέλευση των πολιτών γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής προ συνεννόησης (ραντεβού), ώστε να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών», δηλώνει ο διευθυντής των ΚΕΠ, σημειώνοντας ότι «είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των έκτακτων περιστατικών, που έρχονται χωρίς ραντεβού και φυσικά τους εξυπηρετούμε».

Συγκεκριμένα, για τις έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει ότι είναι «πολίτες που χρειάζονται να καταθέσουν άμεσα κάποια δικαιολογητικά για προκηρύξεις θέσεων εργασίας -οι οποίες επίσης ανακοινώνονται έκτακτα από το κράτος- ή δικαιολογητικά για να λάβουν επιδόματα και έγγραφα ταυτοποίησης ΑΚΜΑ».

Ο αριθμός των ραντεβού, που προγραμματίζουν κάθε μέρα τα ΚΕΠ, διαφέρει στο καθένα ξεχωριστά, ανάλογα με τις επιλογές των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκούλης «στο ΚΕΠ Γιάννουλης δέχονται από 30 με σαράντα ραντεβού την ημέρα, στο κεντρικό ΚΕΠ Λάρισας από 15 ως 20 ραντεβού την ημέρα αλλά αντίστοιχα έχει περισσότερες ηλεκτρονικές αιτήσεις να διεκπεραιώσει».

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΠ

Παραθέτουμε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων:

1. ΚΕΠ, στην οδό Ιωνος Δραγούμη 10 και Σκαρλάτου Σούτσου, τηλ. 2413-500.023-028. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: d.larisas@kep.gov.gr

2. ΚΕΠ στην οδό Αεροδρομίου 13 (παλιά σφαγεία), τηλ 2410-284.575. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο d.larisasp@kep.gov.gr

3. ΚΕΠ (Κοιλάδας), στο πρώην δημαρχείο, τηλ 2413-505.900, 2413-505.901. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο koilada@larissa-dimos.gr

4. ΚΕΠ, πρώην Νομαρχία, οδός Παπαναστασίου και Βελή 2, τηλέφωνα: 2413-506.332, 2413-506.292, 2413-506.223, 2413-506.356, 2413-506.225, 2413-506.298, 2413-506.134.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: n.larisis@kep.gov.gr

5. ΚΕΠ, στο Εμπορικό Κέντρο «ΓΑΙΑ», στη Φιλιππούπολη, οδός Αγχιάλου 4 και Αγίας Τριάδας, τηλ 2413-509.501- 7.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: n.larisispa@kep.gov.gr.

6. ΚΕΠ Γιάννουλης, στον οικισμό «Μελίνα Μερκούρη», τηλ. 2413-509.602- 4. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: d.giannoulis@kep.gov.gr.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass