Τοπικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Απρ 2020 15:45

«Διεκδικούμε προστασία υγείας και δικαιωμάτων»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ) ΛΑΡΙΣΑΣ

«Επιμένουμε – Διεκδικούμε την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Εγκλεισμός, άγχος, φόβος... Δεν μπορούν να μας προστατέψουν από την πανδημία, οι διώκτες του συστήματος υγείας. Αυτοί που χρόνια τώρα ξεσάλωναν σε «αντικοινωνικές συμπεριφορές», κλείνοντας νοσοκομεία, απογυμνώνοντάς τα από προσωπικό και εξοπλισμό. Μα και σήμερα, αντί για μαζικά τεστ στον λαό επιλέγουν καραντίνα, αντί για μόνιμες προσλήψεις καλούν σε εθελοντισμό, αντί για σύσταση νέων ΜΕΘ και αύξηση των κλινών, παραχωρούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο νέο πεδίο κερδοφορίας με το σκάνδαλο ενοικίασης ΜΕΘ.

Ακόμα και αυτές τις δραματικές στιγμές για τον λαό μας, οι κρατούντες αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση σαν ευκαιρία επιβολής “κορονο-μνημονίων”. Ξανά αίμα και δάκρυα για τον λαό, την ώρα που τους καρπούς του “λεφτόδεντρου” απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο με πακτωλό δισεκατομμυρίων κρατικών ενισχύσεων. Όχι, δεν είναι έκτακτα τα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Η επιδημία φτώχειας, εξαθλίωσης, αβεβαιότητας, κατάθλιψης είναι πολύ επιθετική.

Η ατομική ευθύνη μας είναι να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Να υψώσουμε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων στον τομέα της κρατικής περίθαλψης. Να ξανανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Να λειτουργήσουν και να δημιουργηθούν νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ. Για μέτρα και δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας και τεστ σε όλους. Να μην υποκύψουμε στην απομόνωση και την ανημπόρια. Να βρούμε τρόπους και μορφές ώστε με προσοχή και ασφάλεια, συλλογικά να κάνουμε αγωνιστικά βήματα παλεύοντας να μην θυσιαστούμε για την κρίση τους. Για να μη μένουμε σε καραντίνα ή σε εργασιακό κάτεργο. Δεν είμαστε αναλώσιμοι».

 

«Η περιφερειακή αρχή δεν διεκδικεί από την κυβέρνηση»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

 «Την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, η οποία εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, συγκαλεί στις 10 Απριλίου συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διά περιφοράς, χωρίς όμως να περιλάβει στα θέματα, τίποτα για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση της κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υ. της Θεσσαλίας», καταγγέλλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ζητήσει «επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις συνθήκες εργασίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης «στις αρχές Φλεβάρη, η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε να στηρίξει το ψήφισμα που είχαμε καταθέσει ως «Λαϊκή Συσπείρωση», με το οποίο ζητούσαμε η κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην προχωρήσει στη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε ΝΠΙΔ από ΝΠΔΔ και στη λειτουργία του με ΣΔΙΤ, δηλαδή στην προώθηση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που έχει ως βάση ότι η υγεία είναι «ατομική ευθύνη», η υγειονομική περίθαλψη «εμπόρευμα». Ακόμα και τώρα σε συνθήκες πανδημίας, αντί να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αναζητά δωρεές επιχειρηματιών και συγκροτεί επιτροπή εργοδοτικών και επιστημονικών φορέων, με σκοπό να καλλιεργήσουν στον λαό ότι απέναντι στον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού, πρέπει όλοι μαζί, θύτες και θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, να βάλουν πλάτη, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πραγματικό ένοχο για τα προβλήματα του λαού, δηλαδή την ίδια την εξουσία του κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό της και να καλλιεργηθεί στη λαϊκή συνείδηση, ότι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και επαγγελματίες, το επόμενο διάστημα πρέπει να φορτωθούν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στις πλάτες τους».

 

Αίτηση - δήλωση μαθητών ΕΠΑΛ συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια

Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν στο λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση

υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Η προθεσμία λήγει την

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν την αίτηση μέσω

ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Δ/νση του Σχολείου. Πληροφορίες -

οδηγίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την επίσημη

ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας καθώς και από τον ιστότοπο του 7ου

ΕΠΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass