Κηδεύτηκε ο Θωμάς Φίλος

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 15:00

Κηδεύτηκε χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ο 79χρονος Θωμάς Φίλος, που άφησε προχθές την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο εκλιπών υπηρέτησε όσο κανείς άλλος φιλότιμα και συνετά από διευθυντικές θέσεις της δημόσιας διοίκησης τον νομό Λάρισας και ιδιαίτερα μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, τις πρώην κοινότητες και τους δήμους. Από τη δεκαετία του ’70, ο καταγόμενος από τον Κλείνουν Τρικάλων Θωμάς Φίλος, μετά από δεκαετή θητεία στο Καρπενήσι και στην Κατερίνη, υπηρέτησε πρώτα στη Νομαρχία Λάρισας ως διευθυντής της Διεύθυνσης Εσωτερικών και ως επιθεωρητής Δήμων και Κοινοτήτων. Με τη θεσμοθέτηση της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μετακινήθηκε στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Θεσσαλίας, της οποίας υπήρξε ο πρώτος γενικός διευθυντής μέχρι τη συνταξιοδότησή του λίγο πριν το καλοκαίρι 2005.

Πατέρας δύο παιδιών και παππούς τριών εγγονών, υπήρξε πολύ αγαπητός στους εκατοντάδες αυτοδιοικητικούς του νομού, τα τελευταία χρόνια ζούσε οικογενειακά, οι φίλοι του τον χαρακτήριζαν ως τον μοναδικό άνθρωπο της δημόσιας διοίκησης που δεν είχε ούτε έναν εχθρό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass