«Δήθεν συμβάν η επίθεση με πιτ μπουλ σε τεχνικούς της ΔΕΗ»

ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΑΡΣΑΛΙΝΩΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2020 19:06

Μηνύσεις κατά εργαζομένων, συνδικαλιστών αλλά και κατά παντός υπευθύνου, προαναγγέλλει ο συνήγορος των δύο Φαρσαλινών που επιτέθηκαν σε βάρος τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ όταν προσπάθησαν να διακόψουν την παροχή ρεύματος, λόγω οφειλών.

Ο συνήγορος των δύο Φαρσαλινών σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «δήθεν συμβάν» αναφερόμενος σε αυτό του ξυλοδαρμού των δύο τεχνικών, αλλά και της ελευθέρωσης σκυλιών ράτσας πιτ μπουλ με εντολή «να τους κατασπαράξουν» όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΗΕ, Βασ. Μητροδήμος που δημοσιοποίησε το συμβάν με ανάρτηση σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τεχνικοί, μετά το επεισόδιο, κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος των δυο δραστών, με αποτέλεσμα, πατέρας και γιος να αναζητηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου – χωρίς τελικά να εντοπισθούν - κατηγορούμενοι για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Ο συνήγορος των δύο Φαρσαλινών, σημείωσε χθες στην «Ε» ότι οι φερόμενοι ως δράστες «αρνούνται τις κατηγορίες» διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους» στον ιδιώτη πάροχο και, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει μηνύσεις, σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «ουδέποτε έλαβε χώρα το αναφερόμενο συμβάν και ουδεμία σχέση έχουν τα καταγγελλόμενα σε βάρος τους, ενώ δε, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και τα ακριβή πραγματικά περιστατικά».

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Υπενθυμίζεται πως το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης σε βάρος τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της περασμένης Δευτέρας 6 Απριλίου στο σπίτι των δύο δραστών, σε χωριό των Φαρσάλων.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν οι δυο τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ σε βάρος των δύο δραστών, του 75χρονου πατέρα και του 29χρονου γιου του, δέχθηκαν επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ όπως δήλωσε στην «Ε», ο πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ, Βασίλης Μητροδήμος «οι συνάδελφοι ευτυχώς πρόλαβαν και πήδηξαν στην καρότσα του αυτοκινήτου και με τα κοντάρια χειρισμού ρεύματος απωθούσαν τα σκυλιά».

Ο 57χρονος τεχνικός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια με τον 43χρονο συνάδελφό του, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων όπου και υπέβαλαν μήνυση κατά των δύο δραστών.

«Ζητάμε την παραδειγματική τους τιμωρία» είχε δηλώσει στην «Ε» ο κ. Μητροδήμος περιγράφοντας αναλυτικά το συμβάν στην ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του, δημοσιοποιώντας έτσι το περιστατικό. Ανάρτηση στην οποία, μεταξύ άλλων τονιζόταν ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ καλούνται να βγάλουν το μεροκάματο του τρόμου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξυλοκοπούνται , βρίζονται, και απειλούνται.

Γιατί; Γιατί πρέπει απλά να κάνουν τη δουλειά τους. Σήμερα λοιπόν δύο τεχνικοί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ Φαρσάλων ενώ έκαναν το καθήκον τους. Πήγαν δηλαδή να κάνουν διακοπή ρεύματος κατά εντολή του προμηθευτή και ενώ ο ένας συνάδελφος ήταν πάνω στο δίκτυο, ο άλλος δέχτηκε επίθεση. Γρονθοκοπήθηκε άγρια από πατέρα και γιο, κατοίκους της περιοχής Φαρσάλων.

Ο πατέρας με το πρόσχημα ότι τηλεφωνεί στην εταιρεία που είχε συνάψει συμβόλαιο και χρωστούσε τα χρήματα κάλεσε τον γιο του και αφού προπηλάκισαν τους τεχνικούς, άφησαν ελεύθερα δύο σκυλιά πιτ μπουλ και δώσαν εντολή να τους κατασπαράξουν. Πρόφτασαν να γλιτώσουν πηδώντας στην καρότσα του αυτοκινήτου και με τα κοντάρια ρεύματος προσπαθούσαν τα προστατευτούν».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο συνήγορος των δύο δραστών, σε χθεσινή ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ενημερωθήκαμε σήμερα από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και από την ιστοσελίδα σας, για συμβάν δήθεν γενόμενο την 06-04-2020, ημέρα Δευτέρα, στην περιοχή των Φαρσάλων Λαρίσης, και ειδικότερα στο χωριό (σ.σ. αναφέρει το χωριό).

Εκπροσωπώντας το Δικηγορικό μας Γραφείο τους δύο αναφερόμενους (σ.σ. αναφέρει τα ονόματα των εντολέων του, πατέρα και γιου), δηλώνουμε ρητώς πως ουδέποτε έλαβε χώρα το αναφερόμενο συμβάν και ουδεμία σχέση έχουν τα καταγγελλόμενα σε βάρος τους, ενώ δε, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και τα ακριβή πραγματικά περιστατικά.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι εντολείς μου προτίθενται να προβούν και υποβάλλουν σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά των άνω τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και κατά παντός υπευθύνου, επίσης και κατά του προέδρου/εκπροσώπου των τεχνικών, κο Βασίλειου Μητροδήμου, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός τους.

Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που ο παγκόσμιος ιστός μας δοκιμάζεται, να λαμβάνουν χώρα απόπειρες αποκοπής του ρεύματος σε ιδιώτες, οι οποίοι είχαν ήδη προβεί σε ρύθμιση και τακτοποίηση των όποιων οφειλών τους. Επαφιόμαστε μόνο στις Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές και στην κρίση τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass