Ανακούφιση για τα αρνητικά αποτελέσματα σε Ρομά στην πόλη

Μια πρωτόγνωρη Μ. Εβδομάδα ξεκινάει στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 13 Απρ 2020 15:00

Θετική εξέλιξη για την πόλη των Φαρσάλων καταγράφηκε, μετά τη λήψη πέντε στοχευμένων δειγμάτων που ελήφθησαν το περασμένο Σάββατο από τον ΕΟΔΥ, και την ανακοίνωσή τους ως αρνητικά, προκαλώντας ανακούφιση σε τοπικούς φορείς και στην κοινωνία.

Φυσικά δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και θα συνεχιστούν όλα τα μέτρα αστυνόμευσης και προστασίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού από τον Δήμο και άλλους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Χθες Κυριακή των Βαΐων οι εκκλησίες λειτούργησαν κεκλεισμένων των θυρών και θα συνεχιστούν για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τις 12 έως τις 20 Απριλίου, σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Όλες οι ενορίες στην Αρχιερατικής Επιτροπής της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων θα λειτουργούν με 4 άτομα και θα αποτελούνται από τον θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (π.χ. ιεροψάλτης, επίτροπος, νεωκόρος/α), ενώ μόνο στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής θα επιτρέπεται έως 6 φυσικά πρόσωπα συνολικά.

ΑΓΟΡΑ

Μία πρωτόγνωρη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει στην πόλη των Φαρσάλων, εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει και έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι. Με μια σχεδόν κατακερματισμένη αγορά, με μικρή εμπορική δραστηριότητα, εδώ και πολύ καιρό μακριά από τα συνηθισμένα των προηγούμενων ετών, όταν τις συγκεκριμένες μέρες δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν, όχι μόνο τους ντόπιους Φαρσαλινός, αλλά και τους Φαρσαλινούς που ζουν και δραστηριοποιούνται εκτός πόλεως, και τόσα χρόνια διάλεγαν να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους για να γιορτάσουν το Πάσχα και να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς, να συναναστραφούν με συγγενείς, φίλους και γνωστούς, όλα αυτά φέτος θα εκλείψουν από την περιοχή.

Ωστόσο, οι διαδικασίες για το φετινό τραπέζι του Πάσχα θα γίνουν κανονικά. Από την προηγούμενη εβδομάδα κιόλας, πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν ή έδωσαν την παραγγελία τους τηλεφωνικά στα κρεοπωλεία της πόλης, ώστε να προμηθευτούν τον οβελία καθώς και άλλα κρεατικά που θα το συνοδέψουν. Οι επισκέψεις στις κάβες για την προμήθεια κρασιών, μπίρας, τσίπουρου και άλλων ποτών παρουσιάζουν αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αρκετοί είναι οι γονείς που έχουν προγραμματίσει να στείλουν το απαραίτητο πεσκέσι με κρεατικά ή ό,τι άλλο χρειαστούν τα παιδιά τους, που θα παραμείνουν μακριά αυτό το Πάσχα, καθώς δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουν στην πατρίδα λόγω των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης και μετακίνησης προς αυτήν.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass