Δύο νέα κρούσματα στη Ν. Σμύρνη, «καθαρή» η δομή στο Κουτσόχερο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ 650 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ *ΥΠΗΚΟΟΣ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2020 20:42

Δύο νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανιχνεύτηκαν χθες κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης με τη λήψη δειγμάτων από το οικογενειακό περιβάλλον της 19χρονης Ρομά, που βρέθηκε προχθές θετική στον ιό και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Με τα δύο νέα κρούσματα ο αριθμός των κρουσμάτων από την αποκλεισμένη περιοχή της Νέας Σμύρνης ανέρχεται σε 35.
Συνολικά 49 δείγματα από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλίας αναλύθηκαν χθες στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από τα οποία ένα δείγμα από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας βρέθηκε θετικό. Πρόκειται για 48χρονο υπήκοο Καμερούν ο οποίος ταξίδεψε προ ημερών από την Αθήνα για την Καρδίτσα προκειμένου να συναντηθεί με ομοεθνείς του. Χθες με συμπτώματα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καρδίτσας και μετά από ανάλυση του τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό, με αποτέλεσμα αργά χθες το βράδυ να μεταφερθεί στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Αρνητικά αποτελέσματα βγήκαν και από την ανάλυση 7 ακόμα δειγμάτων, που ελήφθησαν στο πλαίσιο ιχνηλάτησης από τον προσφυγικό οικισμό στο Κουτσόχερο.
Στο μεταξύ με 650 ταυτόχρονους ελέγχους στο σύνολο των 11 οικισμών Ρομά της Θεσσαλίας συνεχίζεται σήμερα και αύριο το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων. Πρόκειται για ελέγχους ιχνηλάτησης θετικών κρουσμάτων, αλλά και δειγματοληπτικούς ελέγχους που διεξάγονται ταυτόχρονα από ιατρικά κλιμάκια με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, των Διευθύνσεων Υγείας, του Πανεπιστημίου και όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Η στρατηγική έχει σχεδιαστεί και όλοι είναι ενημερωμένοι» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εν όψει των νέων ελέγχων σε Λάρισα (Νέα Σμύρνη, Τύρναβος, Φάρσαλα), Καρδίτσα (Μαύρικα, Σοφάδες), Τρίκαλα (Κηπάκι, Πύργος, Αγ. Απόστολοι ‘Καλαμάκι’) και Βόλο (Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, Αγ. Παρασκευή, Νεάπολη).
Χθες, Μ. Τρίτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας έλαβε δείγματα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, στο πλαίσιο ελέγχου ιχνηλάτησης των επαφών της νεαρής Ρομά, που είναι το 32ο θετικό κρούσμα του Covid-19 στην περιοχή.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ
Παράλληλα, με διαδικασίες εξπρές προσλαμβάνονται 19 άτομα - γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό- για την υποστήριξη λειτουργίας του Ιατρικού Κέντρου Υποδοχής κρουσμάτων Covid -19 στη Λάρισα. Στο Κέντρο φιλοξενούνται σήμερα χωρίς συμπτώματα ή με ήπια συμπτωματολογία 31 άτομα, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και βρέφη, που τυγχάνουν 24ωρης φροντίδας και περίθαλψης.
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημερωτική εκστρατεία που οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των υπηρεσιών της, στον πληθυσμό των Ρομά που κατοικούν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης. Κλιμάκια με δύο υπαλλήλους της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέχρι τις 24/4/2020 και σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές Ρομά, επικοινωνούν το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενημερώνουν για τη σημασία των μέτρων πρόληψης και ατομικής προστασίας- όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών - και δίνουν πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass