Ελεγχοι στον οικισμό Ρομά του Τυρνάβου για τον κορονοϊό

ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2020 18:04

Μεθοδικά και με σεβασμό σε όλους τους δημότες λειτουργεί ο Δήμος Τυρνάβου, σε ό,τι αφορά στην προστασία του πληθυσμού λόγω κορονοϊού.

Έτσι, μετά από την προ ημερών συνεννόηση με τις αρμόδιες ιατρικές αρχές και με αφορμή την προσφορά τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ ενταγμένους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι είναι Ρομά και σε συνέχεια της διερεύνησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ν. Σμύρνη Λάρισας, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη χθες στον συνοικισμό Ρομά στον Τύρναβο, ώστε να προβεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα αναμένονται. Εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία του συνοικισμού βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρας επισημαίνει πως στον συνοικισμό Ρομά έχει ήδη μεταβεί και συνδράμει καθημερινά πολυάριθμο κλιμάκιο του Δήμου Τυρνάβου, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά του ειδικού νομικού συμβούλου κ. Βασίλη Βράκα, του κ. Γιάννη Ταουσάνη για τη διανομή και σε κατοικίες, του κ. Παναγιώτη Τσακίρη ως διαμεσολαβητή και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αυτές οι ενέργειες αποτελούν συνέχεια του συντονισμένου σχεδίου του Δήμου, με πλήθος δράσεων (ενημερώσεις, αυξημένη επιτήρηση, μοίρασμα ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής) να έχουν πραγματοποιηθεί.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται άοκνα. Μαζί θα τα καταφέρουμε», σημειώνει ο κ. Ι. Κόκουρας.

Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΕΒΑ

Επίσης, από χθες, Μ. Τετάρτη, πραγματοποιείται στον Δήμο Τυρνάβου δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ ενταγμένους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και λοιπά είδη υλικής βοήθειας.

Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται με γραπτό μήνυμα για τις διανομές και τηλεφωνικά την ημέρα της παράδοσης για να παραλάβουν τα τρόφιμα κατ' οίκον από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διάδοσης του ιού COVID 19.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να απαντούν στις κλήσεις που θα δεχθούν στα κινητά τους από τα συνεργεία του Δήμου Τυρνάβου για την πραγματοποίηση της διανομής κατ' οίκον.

Η διανομή για όλους τους δικαιούχους (Δημοτική κοινότητα Τυρνάβου, Αμπελώνα και όλων των τοπικών κοινοτήτων) θα συνεχιστεί και σήμερα Μ. Πέμπτη από τις 08:30 το πρωί έως τις απογευματινές ώρες.

Επαναλαμβάνεται η παράκληση προς τους δικαιούχους του Τυρνάβου και των Τοπικών Κοινοτήτων να έχουν το ΑΜΚΑ σε επίσημο δημόσιο έγγραφο ή την αρχική αίτησή τους στο ΚΕΑ, καθώς και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για την παραλαβή των προϊόντων, καθόσον δεν θα υπάρξουν άλλες μέρες διανομής.

Όταν υπάρχει αδυναμία του δικαιούχου, μπορεί να παραλάβει άλλο άτομο τα προϊόντα, όμως απαιτείται η προσκόμιση εξουσιοδότησης.

Ο Δήμος Τυρνάβου, εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, στέκει αρωγός και συμπαραστάτης κάθε συμπολίτη προτάσσοντας το κοινωνικό του πρόσωπο.

Χθες και σήμερα γίνεται διανομή προϊόντων συνολικά σε 1.041 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που είναι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη τη Μ. Δευτέρα ο Δήμος Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Χριστόφορο Κατσαρό χορήγησαν τρόφιμα και λοιπά αγαθά σε 170 εγγεγραμμένους δικαιούχους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass