«Να γίνουμε μια γροθιά για τους τετράποδους φίλους μας»

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΣΠΙΔΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2020 15:52

«Ο Δήμος Λαρισαίων έδρασε άμεσα στο σημαντικό πρόβλημα που εμφανίστηκε με την πληθώρα των αδέσποτων ζώων, από τη στιγμή της έναρξης της κρίσης» αναφέρει το μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΣΠΙΔΑ» κ. Θάνος Γκουγκλιάνας σε ανακοίνωσή του για τις ταΐστρες που τοποθετήθηκαν για τα αδέσποτα ζώα και απευθύνει  κάλεσμα προς τους πολίτες «να γίνουμε μια γροθιά όλοι μας για να βρει τους τετράποδους φίλους μας ένα καλύτερο μέλλον.

Οι εποχές είναι δύσκολες και σε ένα τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο υπερβαίνει πολιτικές και πρόσωπα ζητάμε τη στήριξη των Λαρισαίων φιλόζωων πολιτών σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Οι εγκαταλείψεις πλέον πολλές και οι κακοποιήσεις σε έξαρση».

Αναλυτικότερα σημειώνει για τη δράση του Δήμου, των φιλοζωικών σωματείων και των φιλόζωων πολιτών που συμμετέχουν στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στη Λάρισα: «Από τις πρώτες ενέργειες του Δήμου ήταν η άμεση επικοινωνία της αρμόδιας αντιδήμαρχου με εθελοντές, σωματεία και μεμονωμένους εθελοντές, προκειμένου να διαχειριστούμε την κρίση.

Ζητήθηκε η συνεργασία και η βοήθειά τους στο όλο θέμα.

Σε συνεργασία λοιπόν με τους εθελοντές αποφασίστηκε η άμεση τοποθέτηση ταϊστρών και η διανομή τροφής από τους εθελοντές.

Οι συγκεκριμένες ταΐστρες χρησιμοποιούνται σε πολλούς δήμους της χώρας.

Ζητήσαμε να μην γίνουν υπερβολές στο κόστος διότι όλοι γνωρίζουμε το "ευγενές" άθλημα του βανδαλισμού που λίγοι συμπολίτες μας το εξασκούν καθημερινώς.

Το πάνω μέρος της ταΐστρας είναι πλήρως καλυμμένο, αλλά το κάτω, από το οποίο τρέφονται τα ζώα, δεν είναι.

Γίνονται ήδη ενέργειες από τον Δήμο για την κατασκευή σκέπαστρου που να το καλύπτει και να λυθεί το πρόβλημα.

Τα σημεία τα οποία επιλέχτηκαν από τους ενεργούς φιλόζωους είχαν τα εξής χαρακτηριστικά:

Σημεία στα οποία σιτίζονται ήδη αδέσποτα ζώα, πρόσβαση κοντά σε νερό, να είναι διακριτικά ώστε να μην ενοχλούν τους πολίτες και καταστήματα, σε εμφανή σημεία για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος δηλητηρίασης των τροφών. Οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν σε τέτοια απόσταση από το έδαφος, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να γεμίσουν νερά και μυρμήγκια.

Yπάρχει ένας εθελοντής, ο οποίος τακτικά φροντίζει την καταλληλότητα και την επάρκεια των τροφών στα πέντε αυτά σημεία σίτισης.

Πέντε ταΐστρες μαζί με τη σίτιση θα τις αναλάβει το φιλοζωικό σωματείο "Αδέσποτοι Εθελοντές", πέντε η ΚΟΙΝΣΕΠ «Ασπίδα» και τις υπόλοιπες δέκα,ενεργοί φιλόζωοι της Λάρισας.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα δίκτυο πενήντα περίπου ενεργών φιλόζωων το οποίο ταΐζει αδέσποτα της Λάρισας, Τερψιθέας, Φαλάνης, Γιάννουλης με τροφές που διανέμει ο Δήμος δωρεάν. Περίπου 40 με 45 σακιά ανά βδομάδα και αν χρειαστεί θα διατεθούν και περισσότερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass