ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ:

Εκαναν Ανάσταση από τα μπαλκόνια

Δημοσίευση: 21 Απρ 2020 15:00

Υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες περιορισμού που επέβαλε ο νέος κορονοϊός γιορτάσθηκε το φετινό Πάσχα με τους Λαρισαίους, σε γενικές γραμμές, να τηρούν τα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ξεχωριστή θεωρήθηκε η συμμετοχή των πιστών στην Ανάσταση, όπου αρκετοί πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια με λαμπάδες ανταλάσσοντας ευχές με τους γείτονες των διπλανών διαμερισμάτων, καθώς οι εκκλησίες παρέμειναν κλειστές. Το «Χριστός Ανέστη» ακούσθηκε φέτος από την τηλεόραση και μόλις ήχησαν τα καμπαναριά οι πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια, ενώ τα πυροτεχνήματα σε διάφορες συνοικίες της Λάρισας φώτισαν τον ουρανό.

Την Κυριακή του Πάσχα είτε στον φούρνο – είτε στις πιλοτές, στις γειτονιές και στα χωριά της Λάρισας τηρήθηκε το έθιμο του οβελία, αλλά χωρίς παρέες και σε αυστηρά οικογενειακό επίπεδο με αφορμή και τα περιοριστικά μέτρα.

Ενδεικτικό της τήρησης των μέτρων ανήμερα του Πάσχα αποτέλεσε το γεγονός ότι στη Λάρισα δεν βεβαιώθηκε καμία παράβαση για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας (από 3 στην υπόλοιπη Θεσσαλία), παρά μόνο βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις (από τις 11 συνολικά στη Θεσσαλία) για άσκοπες μετακινήσεις στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass