Ζητά προσλήψεις στο Πανεπιστημιακό αποκαλύπτοντας ...εργατικά ατυχήματα

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΑΠΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2020 15:30

Την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με το προσωπικό που το Υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε, ζητούν οι τραυματιοφορείς του νοσοκομείου με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της ΠΑΝΕΤΡΑ Λάμπρου Τσαπαλή, ο οποίος καταγγέλλει εξουθένωση του προσωπικού και επικαλείται δύο περιστατικά, που έχουν όλα τα στοιχεία του εργατικού ατυχήματος.

Ο κ. Τσαπαλής στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε υπάλληλο του νοσοκομείου που εξυπηρετούσε πάνω από 4 τμήματα και υπέστη προ ημερών έμφραγμα κατά την ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του άμεσα, καθώς και σε προχθεσινό περιστατικό αναφορικά με υπάλληλο που πήγε να παραδώσει ύποπτο περιστατικό COVID-19, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει στο πεδίο που είναι στην είσοδο για την αποστείρωση των ποδιών και να υποστεί κάταγμα στο χέρι.

"Να επισημάνουμε εδώ ότι δεν εκτελούσε καθήκοντα μόνο για αυτή την κλινική. Καθημερινά η πίεση που ασκείται στον χώρο μας είναι μεγάλη, πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο για όλους τους συναδέλφους, δεν μιλάμε μόνο για εμάς" τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαπαλής, για να προσθέσει: "Αποτέλεσμα: Μείον δύο συνάδελφοι από το πρόγραμμα. Όταν λέμε την αγωνία μας και κραυγάζουμε για προνοητικότητα, εκτός των άλλων, μας κατηγορούν για πρόκληση πανικού στο όνομα του κορονοϊού...".

Σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι τα κενά "για τα οποία καμαρώνουν στο Υπουργείο Υγείας" δεν έχουν καλυφθεί, ενώ αμφισβητεί ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας για το προσωπικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τηρούνται σωστά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Για την πλήρη κατανόηση αναφέρονται παραδείγματα ασθενών που κατά τη μέση διαδρομή των εκτελούμενων εξετάσεων χαρακτηρίζονται ύποπτα και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή αντιμετωπίζονται ως κανονικά (δηλαδή οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί φορούν τα ελάχιστα απαραίτητα προστασίας ) ξαφνικά πρέπει να λάβουν τη μέγιστη προστασία και να οδηγηθούν στα τμήματα καραντίνας ή τμήματα αρνητικής πίεσης. Αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μέχρι να βγουν τα τεστ δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η ψυχολογική πίεση που δέχονται είναι τεράστια και είναι καθημερινή. Πώς γίνεται να επιτρέπουμε σε κάποιον να μετακινείται σε χώρους εξετάσεων εάν πρώτα δεν γνωρίζουμε τουλάχιστον το αποτέλεσμα των τεστ; Και σε κλινικές μαθαίνουμε ότι όταν παρουσιάζονται ύποπτα περιστατικά πολλές φορές δεν κάνουν το αυτονόητο τεστ. Συν ότι δεν υπάρχουν χώροι να παραμείνουν μέχρι να βγει το αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό. Όπως καταλαβαίνουμε, αν είναι θετικό, ο συνάδελφος θα έχει πάει σπίτι του και εκεί θα είναι αργά. Αυτό θέλει ο ΕΟΔΥ και όλοι όσοι εμπλέκονται σ αυτό; Να γίνει το κακό και μετά… άντε να πάμε να το λύσουμε; Την ώρα που θα παίζονται ανθρώπινες ζωές;

 Κι εδώ ρωτάμε και τους επιστήμονες που επωμίζονται αυτό το έργο αλλά έχουν και το βάρος της ευθύνης της προστασίας όχι μόνο του πολίτη αλλά και της δικής μας. Εκτός και μας θεωρείτε αναλώσιμους κι εσείς. Ποιος προστάτεψε και θα προστατεύσει τους συναδέλφους μας: Η τυπικότητα της εφαρμογής οδηγιών του ΕΟΔΥ που τις αλλάζουν σαν τα πουκάμισα; Αυτοί για παράδειγμα μάς έλεγαν και μας λένε ακόμα, για τη χρήση των στολών και των μασκών, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Είναι αυτό κριτήριο;

...Απαιτούμε αυτή τη στιγμή και ας χαρακτηρισθούμε για πρόκληση πανικού, να έρθουν τα άτομα που μας είπαν πριν από ένα μήνα. Μας ανακοίνωσαν πάνω από 100 άτομα ( και λίγα είναι) για κάλυψη συνολικών ειδικοτήτων, ενώ όπως προαναφέραμε ούτε το 1/3 δεν ήρθε. Το ότι αναφερόμαστε μάλιστα σε επικουρικούς δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε. Αν είναι πραγματικά όλα όσα λένε αυτές τις ημέρες για μας και τα πιστεύουν να μονιμοποιήσουν όλους τους υγειονομικούς τώρα… όχι αύριο… Να λύσουν επιτέλους όλο αυτό το έκτρωμα του νοσοκομειακού συστήματος χωρίς καθηκοντολόγια και πρωτόκολλα και να μας αναγνωρίσουν επιτέλους τα ΒΑΕ. Κάποιοι τα παίρνουν και κάποιοι όχι. Ή δεν το ξέρετε κι αυτό;".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass