Πλήρωσε ακριβά την απόφαση να σερβίρει καφέ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΔΕΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ 45ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2020 17:45

Οικονομική ένδεια επικαλέσθηκε 45χρονος για να ανοίξει την καφετέριά του, απόφαση που θα πληρώσει ακριβά καθώς, μετά από έλεγχο, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης καφέ – πιτσαρίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε το κατάστημά του σε χωριό της Ελασσόνας παρέχοντας υπηρεσίες σε τέσσερις πελάτες.

Στις 9 προχθές το βράδυ, λοιπόν, αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι παρά τα μέτρα απαγόρευσης το κατάστημα του 45χρονου λειτουργούσε, διαθέτοντας εκείνη την ώρα καφέ σε τέσσερις συνολικά πελάτες που βρέθηκαν να κάθονται στην καφετέρια.

Ο 45χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά στα «κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού». Κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», δικαιολόγησε την απόφασή του να ανοίξει το κατάστημά του με αφορμή το οικονομικό αδιέξοδο που έχει προκαλέσει στον ίδιο η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, μεταξύ άλλων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου μετά τον προσδιορισμό τακτικής δικασίμου για τον ερχόμενο Ιανουάριο, αφέθηκε τελικά ελεύθερος. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον έκτο επαγγελματία του νομού που συλλαμβάνεται για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με τη διαφορά ότι οι προηγούμενες πέντε συλλήψεις έγιναν στα μέσα του περασμένου Μαρτίου και τις πρώτες ημέρες της έκδοσης της ΠΝΠ.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Προχθές Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων μόνο μία στη Θεσσαλία. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 19 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

«Επίσης από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.134 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 731 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.291 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα εκ των οποίων οι 47 στη Θεσσαλία (20 στη Λάρισα, 16 στη Μαγνησία, 8 στα Τρίκαλα και άλλες 5 στην Καρδίτσα)».

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί 51.777 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ενώ για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά τη σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις και συνελήφθησαν 15 άτομα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass