ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ:

Να φύγει ο αμίαντος από το 303 ΠΕΒ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2020 17:08

Την απομάκρυνση προϊόντων αμιάντου από το 303 ΠΕΒ- Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης, στη Λάρισα, ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επισημαίνοντας:

«Σύμφωνα με έγγραφο του Συλλόγου υπαλλήλων ΥΕΘΑ-ΓΕΣ νομού Λάρισας, το πρόγραμμα απομάκρυνσης, διαχείρισης και αντικατάστασης προϊόντων αμίαντου από μονάδες του Στρατού Ξηράς, είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο όπως έχουν διαπιστώσει οι εργαζόμενοι το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης, όπου στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν αμιαντοσκεπές, δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό πρόγραμμα εργασιών απομάκρυνσης αμίαντου.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 1118/07-10-2019, 1256/15-10-2019 και 3745/ 04-02-2020, σχετικά με την απομάκρυνση αμίαντου από στρατιωτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, αλλά και από πλοία του πολεμικού ναυτικού. Έχει τονίσει ότι οι εισπνεόμενες ίνες αμιάντου είναι δυνατόν να προκαλέσουν «διάμεσο πνευμονική ίωση» (αμιάντωση), που οδηγεί στον καρκίνο του πνεύμονα. Ήδη, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο έχει απαγορευτεί η εμπορία και χρήση προϊόντων αμιάντου από 01-01-2005. Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την απομάκρυνση του αμίαντου από το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass