«Να λήξει η καραντίνα βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές»

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ- ΨΙΛΙΚΩΝ- ΧΑΡΤΙΚΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 19:30

«Να παρέμβουν στην κυβέρνηση, ώστε από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, μαζί με τα μικρά καταστήματα γενικού εμπορίου και τα κομμωτήρια, να επιτραπεί και στους πωλητές βιομηχανικών προϊόντων λαϊκών αγορών να επαναλειτουργήσουν» ζητά από τους τοπικούς φορείς (περιφερειάρχη- δήμαρχο και βουλευτές) η διοίκηση του Σωματείου Ένωσης Μικροπωλητών Νεωτερισμών- Υποδημάτων-Ψιλικών- Χαρτικών λαϊκών αγορών νομού Λάρισας.

Όπως ανέφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Μαργαρίτης Τσιάρας «αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα πριν είναι αργά και καταστραφούμε οικονομικά, μένοντας τόσες οικογένειες στην ανεργία και στον αφανισμό».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό υπόμνημα «από τις 15 Μαρτίου οι πωλητές λαϊκών αγορών βιομηχανικών προϊόντων σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές ολόκληρης της επικράτειας, μετά από κυβερνητική απόφαση, παρότι ο χώρος στον οποίο κινούνται είναι υπαίθριος. Αν και ο κλάδος έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα της κυβέρνησης, το απαγορευτικό φαντάζει αδικαιολόγητο, ενώ το βοήθημα των 800 ευρώ χαρακτηρίζεται πολύ μικρό σε σχέση με τα έξοδα που έχουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες».

«Τι να πρωτοπληρώσει κανείς: Υποχρεώσεις ασφαλιστικές και φορολογικές έναντι προμηθευτών και τρίτων» αναρωτιέται ο κ. Τσιάρας και συνεχίζει: «Είναι προφανές ότι κάθε μέρα που καθόμαστε, «μπαίνουμε» όλο και περισσότερο μέσα οικονομικά, με αποτέλεσμα όταν με το καλό θα έχει περάσει η κρίση του κορονοϊού, οι περισσότεροι από μας θα έχουμε σταματήσει το επάγγελμα και θα είμαστε άνεργοι. Αυτό που ζητάμε δεν είναι κάποιο επιπλέον βοήθημα, αλλά να δουλέψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπως δουλεύουν αυτή τη στιγμή, στις Λαϊκές της χώρας, τα προϊόντα γης και θάλασσας, από την αρχή της κρίσης παίρνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα. Είναι παράλογο να λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ και να συνωστίζονται εκεί καθημερινά εκατοντάδες καταναλωτές και πολίτες και να μην επιτρέπουν στους πωλητές των βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, σε υπαίθριο χώρο μάλιστα, να πουλούν την πραμάτεια τους».

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass