Προετοιμασίες για τη νέα «κανονικότητα»…

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2020 19:30

Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, οι επιχειρηματίες της Λάρισας άρχισαν τις προετοιμασίες. Ξεσκονόπανα, σφουγγαρίστρες επιστρατεύτηκαν και άρχισε η καθαριότητα των κλειστών επί δύο μήνες καταστημάτων τους.

Έμποροι ένδυσης και υπόδησης άρχισαν δειλά-δειλά να προετοιμάζουν τις βιτρίνες τους. Βγάζουν τα χειμωνιάτικα για να τα αντικαταστήσουν με ανοιξιάτικα-καλοκαιρινά με την ελπίδα ότι η χρονιά δεν θα χαθεί τελείως. Κάποιοι καφετεριούχοι άρχισαν τις προσαρμογές στα καταστήματά τους, για τη νέα κανονικότητα που έρχεται, γνωρίζοντας ότι θα είναι οι τελευταίοι που θα ανοίξουν και ότι τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο, αφού γνωρίζουν εξαρχής ότι η πελατεία τους θα είναι περιορισμένη κατά 50%, με τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων για να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Από τη Δευτέρα άνοιξαν τις πόρτες τους και κάποιες επιχειρήσεις, που ναι μεν επιτρεπόταν να λειτουργήσουν αλλά το πλήγμα που δέχτηκαν ήταν τόσο μεγάλο, με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση να τις κλείσουν μόνοι τους.

 Έτσι χθες η αγορά παρουσίαζε μια διαφορετική εικόνα, πιο ζωντανή, πιο αισιόδοξη. Εξάλλου, τα δείγματα είχαν φανεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα που αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό η κίνηση των πολιτών στους δρόμους, πάρκα και πλατείες. Η προαναγγελία της άρσης των μέτρων σε συνδυασμό με την καλοκαιρία έβγαλε μικρούς και μεγάλους έξω, αλλά και τα ΙΧ που κατέκλυσαν τους μέχρι πρότινος άδειους δρόμους της Λάρισας. Η κανονικότητα σταδιακά επανέρχεται… αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι τίποτα πια δεν θα είναι κανονικό, τίποτα δεν θα είναι ίδιο με την προ κορονοϊού εποχή.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass