Αναμένουν Χαρδαλιά στη Νέα Σμύρνη!

ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ...ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ * ΘΕΤΙΚΗ 8ΧΡΟΝΗ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2020 15:00

Το "πράσινο φως" του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για άρση της καραντίνας και στο υπόλοιπο τμήμα της Νέας Σμύρνης, που παραμένει προληπτικά αποκλεισμένο από την υπόλοιπη πόλη, αναμένουν με αγωνία σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής.

Η αρχική απόφαση για τη λήψη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Σμύρνης είχε ληφθεί στις 9 Απριλίου μετά από την ανίχνευση κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στον οικισμό των Ρομά. Δύο εβδομάδες αργότερα και με τη συμπλήρωση 14 ημερών αποφασίστηκε η άρση της καραντίνας σε μεγάλο τμήμα της αποκλεισμένης περιοχής και η παράτασή της για άλλες επτά μέρες, μέχρι και τις 30 Απριλίου για δύο μικρότερα τμήματα της συνοικίας, εντός της αρχικής ζώνης αποκλεισμού για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για την περιοχή μεταξύ της λεωφόρου Καραμανλή και της 110 Π.Μ. καθώς και το τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Πλάτωνος, Δημοσθένους, Γοργία, Βοιωτίας, Αντιγόνης και Θεμιστοκλέους της συνοικίας.

Ενόψει της σημερινής συμπλήρωσης και του νέου επταημέρου προληπτικού αποκλεισμού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συγκάλεσε νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά, του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Απόστολου Κομνού, του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πιθανής παράτασης ακόμα και για προληπτικούς λόγους καθώς ούτε νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν, αλλά και οι κάτοικοι έχουν φθάσει στα όρια της αντοχής τους μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες "εγκλεισμού" στη συνοικία. Υπέρ της απόφασης άρσης της καραντίνας λειτουργεί και η κυβερνητική απόφαση για απελευθέρωση των μετακινήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί και τυπικά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται τέλος ότι στο υγειονομικό μέτωπο αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν και εξετάστηκαν εργαστηριακά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ωστόσο αργά προχθές το βράδυ ανιχνεύτηκε ο ιός σε δείγμα που ελήφθη από 8χρονο κορίτσι στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης του οικογενειακού περιβάλλοντος του 50χρονου Ρομά που βρέθηκε θετικό στον ιό και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό από το Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σήμερα συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την περιοχή του Ομορφοχωρίου και να προχωρήσουν σε μαζικές δειγματοληψίες τόσο σε Ρομά όσο και σε κατοίκους του χωριού για μοριακό έλεγχο στο πλαίσιο διερεύνησης πιθανής διασποράς του ιού στην περιοχή. 

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass