Αισιοδοξία και… μάσκες στη νέα καθημερινότητα

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2020 17:15

Μια νέα κανονικότητα, μια νέα καθημερινότητα με τους δικούς της ιδιαίτερους κανόνες από χθες και για την Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή.

Η σταδιακή χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας και η επαναλειτουργία των πρώτων καταστημάτων λιανικού εμπορίου έφεραν πολύ κόσμο όλων των ηλικιών, κυρίως, στην αγορά και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Αυξημένη ήταν η κίνηση πεζών και οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους και όχι μόνο. Η εικόνα της πόλης δεν θύμιζε σε τίποτα αυτή που είχε συνηθίσει το μάτι τις τελευταίες «άδειες» και «μανταλωμένες» εβδομάδες.

Την «τιμητική» τους είχαν οι 4 τράπεζες της Ελασσόνας, τα κομμωτήρια και τα κουρεία, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, τα σούπερ – μάρκετ κ.ά.

Πολλοί ήταν αυτοί που φρόντιζαν για την πληρωμή λογαριασμών. Δεκάδες άτομα με μάσκες στα Α.Τ.Μ. και στις εισόδους των τραπεζικών καταστημάτων, που κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους.

Γεμάτη η «πιάτσα» των ταξί, που τις τελευταίες εβδομάδες ήταν «άδεια».

Αρκετά τα άτομα που μπήκαν στις ανοιχτές εκκλησίες της Ελασσόνας για να ανάψουν το κερί τους. Καταναλωτές βρέθηκαν και στα ανοιχτά βιβλιοπωλεία της πόλης.

Όσο για τα ψαλίδια της περιοχής, από νωρίς το πρωί είχαν «πάρει φωτιά». Εμφανής η εικόνα της αλλαγής σε… φρεσκοκουρεμένα άτομα.

Πολλοί και οι συνταξιούχοι και οι ηλικιωμένοι που δειλά – δειλά βγήκαν από την «καραντίνα» για να περπατήσουν έστω και για λίγο στους δρόμους και στην πλατεία, κάτω από τη μαγιάτικη λιακάδα. Πολλά τα άτομα που δεν έκρυβαν τη διάθεσή τους για επικοινωνία και κουβέντα… έστω και με αποστάσεις. Δεν έκρυβαν τα «κρυφά» και συγκρατημένα χαμόγελά τους, ενώ δεν έλειψε και το χιούμορ.

Δεν ήταν λίγοι οι πεζοί που φορούσαν μάσκα προστασίας ακόμη και έξω.

Χαρακτηριστικά και ενδεικτικά τα όσα κατέθεσαν πολίτες στην «Ε»: «Επανέρχεται σιγά-σιγά η πόλη στα φυσιολογικά της. Παρήγορο και θετικό». «Αυξημένη η κίνηση για πρώτη μέρα επιστροφής». «Είναι μια περίεργη περίοδος και θέλει υπευθυνότητα από όλους μας». «Ο κόσμος ακόμη δείχνει φοβισμένος και κουμπωμένος». «Αισιοδοξούμε και περιμένουμε καλύτερες μέρες για όλους». «Υπάρχει αγωνία για το αύριο». «Θέλει πειθαρχία στα μέτρα των ειδικών». «Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας». «Οι Ελασσονίτες αισιοδοξούν». «Ξεκίνησε μια άλλη ζωή, η ζωή του Χ(Χέρια). Α(Αποστάσεις). Μ(Μάσκα)». «Καλό είναι να μην ξεχνιόμαστε και να προσέχουμε περισσότερο». «Ας είμαστε υγιείς και θα το παλέψουμε με τη δουλειά μας. Να ελπίζουμε». «Είναι μονόδρομος το να τα καταφέρουμε».

Όσο για την μάσκα, το πολυσυζητημένο «αξεσουάρ» της εποχής, εντύπωση κάνει αυτό που εκμυστηρεύθηκαν στην «Ε» καταστηματάρχες του κέντρου: Πολλά άτομα, κυρίως από τα χωριά της επαρχίας, έψαχναν εναγωνίως και επίμονα…να αγοράσουν λάστιχο για να κατασκευάσουν τις δικές τους αυτοσχέδιες μάσκες.  

*Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητη η καμπάνια του Επιμελητηρίου Λάρισας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και όχι μόνο: «Ψωνίζουμε τοπικά προϊόντα. Στηρίζουμε την τοπική αγορά. ΚερδίΖουμε όλοι!». Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που ήδη υιοθέτησαν το παραπάνω σύνθημα…

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass