Εβαλαν τον κορονοϊό σε δεύτερη μοίρα

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2020 17:20

Μία νέα αρχή ξεκίνησε χθες από τις 6 το πρωί, με τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού, πριν από 42 ημέρες, ενώ παρελθόν αποτελεί για τους πολίτες η αποστολή SMS που αφορούσε στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις τους.

Από νωρίς το πρωί, η αγορά κατακλύστηκε από αρκετό κόσμο, προκειμένου να διευθετήσει υποχρεώσεις και λογαριασμούς, σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, να ψωνίσει τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα, ενώ μεγάλη μερίδα πολιτών κινήθηκε προς τα κουρεία, όπου παρά τη μεγάλη ζήτηση, όπως αναμενόταν άλλωστε, η εξυπηρέτηση γινόταν μόνο με λίστα ραντεβού.

Το σύνολο σχεδόν των πολιτών που κυκλοφορούσε στους δρόμους κρατούσε τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφάλειας και έφερε μαζί του σε μεγάλο ποσοστό μάσκα, με πολλούς να τη φοράνε και πολλούς πάλι όχι. Η εξυπηρέτηση στα καταστήματα που ήταν ανοιχτά γινόταν με σειρά, αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων που επιτρεπόταν να εισέλθουν στο κατάστημα.

Τις απογευματινές ώρες οι βόλτες πύκνωσαν ακόμη περισσότερο προς το αλσύλλιο και το πολιτιστικό κέντρο, με τους πολίτες να κρατούν πάντοτε τις αποστάσεις ασφαλείας. Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστεί το άνοιγμα ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων, με την ελπίδα όλων να ομαλοποιηθεί η αγοραστική κίνηση και η κατάσταση και να επανέλθει στην προ κορονοϊού εποχή.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass