Λάρισα: Άδειες καρέκλες, γεμάτοι πεζόδρομοι

ΤΑ ΧΑΛΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΕΡΑΝ... ΧΑΛΑΡΟ ΠΟΤΑΚΙ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2020 11:33 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Μαϊ 2020 12:04

Το πρωί με μάσκες και περιοριστικά μέτρα, το βράδυ με ποτάκι στα όρθια σαν μια οποιαδήποτε ανοιξιάτικη βραδιά προ κορονοϊού. Με τις καρέκλες να παραμένουν άδειες,

αλλά με τους πεζόδρομους και τα παγκάκια έξω από μπαρ και καφέ στη Λάρισα να γεμίζουν ασφυκτικά. Αυτή είναι η εικόνα της Λάρισας μετά τις 10 το βράδυ εδώ και λίγες ημέρες, οπότε καταστήματα εστίασης, αξιοποιώντας τον ΚΑΔ του take away, ανοίγουν τις πόρτες τους και σερβίρουν σε πλαστικό τους πελάτες, οι οποίοι συνωστίζονται σε μεγάλες παρέες χωρίς καμία προφύλαξη. Νομίμως ωστόσο, καθώς με μια απλή αίτηση στην Εφορία για την απόκτηση του σχετικού κωδικού, οι επιχειρήσεις εστίασης μπορούν να λειτουργούν κανονικά εξυπηρετώντας παραγγελίες που θα καταναλωθούν εκτός καταστήματος. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται επίσης και έξω από κάβες, οι οποίες λειτουργούν μέχρι αργά το βράδυ και αποτελούν ένα νέο στέκι αγοράς και κατανάλωσης αλκοόλ, στα όρθια.
Προφανώς ο κλάδος της εστίασης πλήττεται βάναυσα απειλώντας το μέλλον επιχειρήσεων και εργαζομένων και είναι επίσης κατανοητό ότι η καραντίνα δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν κρατώντας μας εδώ και μήνες μακριά από φίλους και διασκέδαση. Ωστόσο, σε μια περίοδο κατά την οποία τα πρώτα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων θα καθορίσουν την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο ενισχυμένο, σε όλους μας.                       

Χ.Β.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass