Πρόστιμο σε τυροκομική επιχείρηση για παράβαση στην αγορά γάλακτος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2020 15:18

Για τα αποτελέσματα των τακτικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργεί ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ στις επιχειρήσεις γάλακτος που έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν αγορές γάλακτος, σε όποια μορφή και από όποια χώρα επιθυμούν, αρκεί να τεκμηριώνουν σε

ημερήσια βάση την ανάλωσή του ανά προϊόν ενημερώνει τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» Κυρ. Βελόπουλο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη «οι τακτικοί έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί και πραγματοποιούνται με βάση ένα ετήσιο πρόγραμμα ελέγχων. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν 234 έλεγχοι σε επιχειρήσεις γάλακτος, από τους οποίους οι 75 παρουσίασαν ευρήματα, έγιναν συστάσεις σε 62 περιπτώσεις, 11 περιπτώσεις στάλθηκαν στον ΕΦΕΤ για περαιτέρω έλεγχο βάσει των αρμοδιοτήτων του και έγινε εισήγηση επιβολής προστίμου για 11 επιχειρήσεις. Ειδικότερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το πρόγραμμα τακτικών ελέγχων του 2019 προέβλεπε επιτόπιους ελέγχους σε 21 επιχειρήσεις, από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι 20. Επίσης, έγιναν και 6 έκτακτοι έλεγχοι. Από τους 26 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν οι 14 παρουσίασαν ευρήματα, έγιναν συστάσεις σε 9 περιπτώσεις, 4 περιπτώσεις στάλθηκαν στον ΕΦΕΤ για περαιτέρω έλεγχο βάσει των αρμοδιοτήτων του και έγινε εισήγηση επιβολής προστίμου για 1 επιχείρηση.
ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Στην ίδια απάντηση ο ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδης σημειώνει πως «ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, διαθέτει όλα τα στοιχεία που αφορούν στις ποσότητες αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος που παράγονται στην Ελλάδα, αλλά και στις ποσότητες κάθε μορφής γάλακτος που εισάγονται, καθώς επίσης και τα προϊόντα στα οποία αυτές χρησιμοποιούνται. Βάσει της ανωτέρω απόφασης, τα στοιχεία που αφορούν στις ποσότητες και στις τιμές του γάλακτος που δηλώνουν ότι αγοράζουν οι μεταποιητές από τους παραγωγούς, διασταυρώνονται με τις δηλώσεις των ίδιων των παραγωγών. Επίσης, από την έναρξη ισχύος της, όλοι οι αγοραστές υποχρεούνται να υποβάλουν κάθε μήνα τις αγορές από παραγωγούς και για το πρόβειο και γίδινο γάλα. Σκοπός των ισοζυγίων γάλακτος είναι ο έλεγχος της νόμιμης χρήσης όλων των ειδών γάλακτος στα διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, της τήρησης της συμβατικής τους υποχρέωσης για μη χρήση πρώτων υλών προέλευσης τρίτων χωρών για παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων σε εγκαταστάσεις μεταποίησης που έχουν επιδοτηθεί από εθνικά ή ενωσιακά προγράμματα, της ορθότητας των ισχυρισμών για τη γεωγραφική προέλευση της πρώτης ύλης που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή συγκεκριμένων γαλακτοκομικών προϊόντων και της διακίνησης, διάθεσης και παράδοσης υποπροϊόντων γάλατος.
Τέλος, κατόπιν επεξεργασίας των δηλώσεων του ισοζυγίου γάλακτος, εκδίδεται πληθώρα στατιστικών πληροφοριών σχετικά με τα παραγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα, την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε κ.α.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass