Κάθειρξη 15 ετών σε τρεις για τη ληστεία επιχειρηματία

ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2020 15:16

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για τη ληστεία σε βάρος 53χρονου επιχειρηματία στον Αμπελώνα, τον Αύγουστο του 2018 μετά την κάθειρξη 15 ετών

και 6 μηνών που τους επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδρίασε χθες προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποφυλάκισης για δύο από τους κατηγορουμένους, με αφορμή και την παρέλευση του 18μηνου, προθεσμία που συμπληρωνόταν στις 13 Ιουνίου.
Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό η δίκη είχε διακοπεί για χθες, από τις 18 Μαΐου, με το Δικαστήριο να κρίνει απαραίτητη την εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς άλλη αναβολή και με δεδομένο ότι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση της απόφασης απαιτούνταν μόνο οι αγορεύσεις εισαγγελέα και συνηγόρων, πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Οι τρεις ληστές -όλοι τους Αλβανοί υπήκοοι- φορώντας κουκούλες, εισήλθαν στο σπίτι του 53χρονου επιχειρηματία, στις 4 τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου 2018, την ώρα που ο ίδιος, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά κοιμόντουσαν.

Οι ληστές με την απειλή πιστολιών έκλεψαν αδιευκρίνιστο, μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ στις καταθέσεις μαρτύρων είχε επισημανθεί το θράσος των ληστών που δεν δίστασαν να ασκήσουν ψυχολογική βία ακόμη και στο 10χρονο παιδί της οικογένειας. Μάλιστα, από την πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι δύο από τους ληστές έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, κατηγορούμενοι για άλλες υποθέσεις ανθρωποκτονίας και ληστειών, ενώ παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους διέφυγαν στη χώρα τους αφού πρώτα έκαναν τη ληστεία στον Αμπελώνα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των τριών πρώτων ληστών - όλοι τους 36 ετών - οι οποίοι κατηγορήθηκαν για ληστεία κατά συναυτουργία, συγκρότηση οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και για παράνομη οπλοφορία. Να διευκρινισθεί ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του. Τέλος, πρότεινε την αθώωση λόγω αμφιβολιών άλλων δύο κατηγορουμένων, επίσης υπηκόων Αλβανίας. Ενός 36χρονου κατοίκου Γιάννουλης, ο οποίος είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος ότι κρατούσε «τσίλιες» την ώρα της ληστείας και ενός 34χρονου κατοίκου Αθήνας, στον οποίο ανήκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταβούν από την Αθήνα στη Λάρισα, προκειμένου να κάνουν τη ληστεία.
Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε με συνολική κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών τρεις από τους κατηγορουμένους, κηρύσσοντας αθώους τους άλλους δύο. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε αιτήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικών κι επίσης απέρριψε το αίτημα για ανασταλτικό χαρακτήρα της απόφασης για έναν κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα και οι τρεις να οδηγηθούν στις φυλακές.ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη σημείωσε τη διαφωνία της για τη διεξαγωγή της δίκης σημειώνοντας ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Δίκη που ολοκληρώθηκε τελικά με τους παρισταμένους να φορούν μάσκες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass