«Χρήματα για την υγεία και όχι για εξοπλισμούς»

ΖΗΤΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ DRONES ΣΤΗΝ 110 ΠΜ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2020 15:10

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «οι αλλεπάλληλες επισκέψεις Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων τον τελευταίο χρόνο με στόχο η 110 Π.Μ.

να “αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο” από την Πολεμική Αεροπορία των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, ως βάση μοίρας μαχητικών αεροσκαφών ή ως βάση ιπτάμενων τάνκερ έφεραν αποτελέσματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Κυβέρνηση - εν μέσω μάλιστα κορονοϊού –προχώρησε στην αγορά με Leasing Ισραηλινών drones UAV Heron 1. Για μια ακόμη φορά διατίθενται λεφτά για εξοπλιστικά προγράμματα, όταν για την ενίσχυση του ΕΣΥ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε – παρ’ όλες τις υποσχέσεις τους -τη στιγμή που και οι ίδιοι ομολογούν ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα επιδημίας του κορονοϊού.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας την πολιτική της προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ – Ισραήλ. Αυτή η πολιτική εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Οι βάσεις αυξάνουν την αστάθεια και λειτουργούν σαν μαγνήτης από αντίπαλους συνασπισμούς αλλά και τη διεθνή τρομοκρατία.
 ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ισραήλ ποτέ δεν εγγυήθηκαν την ειρήνη, αντίθετα σκορπούν παντού πολέμους αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες.
Το συμφέρον της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στη ζωή μας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων.
Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους να καταδικάσουν την εντεινόμενη αναβάθμιση των στρατοπέδων της περιοχής μας και να συστρατευθούν στην υπόθεση της ειρήνης.
Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δήμους του νομού και ιδιαίτερα τον Δήμο Λαρισαίων να πάψουν να δείχνουν ανοχή και σιωπηρή συναίνεση στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ - Ελληνικής ολιγαρχίας. Απαιτούμε να παρθούν αποφάσεις απέναντι στα σχέδιά τους που θυσιάζουν τον λαό και τις ελευθερίες του για τα κέρδη τους».
Η Αντιπολεμική Κίνηση μεταξύ άλλων απαιτεί «να ακυρωθεί η συμφωνία για την αγορά των drones UAV Heron» και «να δοθούν χρήματα για την υγεία και όχι για εξοπλισμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass