«Αντιπροσφυγική πολιτική εγκλεισμού»

ΤΟ ΝΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 16:17

Με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «λίγες μόνο μέρες μετά το προηγούμενο αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο, πάλι εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο που, σύμφωνα με τα όσα κυνικά δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μηταράκης στη Βουλή, στόχο έχει να υπηρετήσει την πολιτική που κάνει τέτοια τη ζωή των προσφύγων, ώστε να μην πλησιάζουν στη χώρα».


«Το νομοσχέδιο εντάσσεται στην αντιπροσφυγική πολιτική εγκλεισμού, περιορισμού του δικαιώματος ασύλου, απελάσεων, γκετοποίησης και δολοφονικών επαναπροωθήσεων, της Ευρώπης – Φρούριο και τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά που επιτάσσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, που αποδέχτηκε και υλοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τις δηλώσεις Μηταράκη θα συνοδευτεί με νέα ένταση των επιθετικών ενεργειών απέναντι στους πρόσφυγες και πιθανά με νέα νομοθετήματα, αλλά και χωρίς αυτά αφού τα μυστικά κονδύλια χρησιμοποιούνται για κάθε λογής παράνομες ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, όπως οι μυστικές και δολοφονικές επαναπροωθήσεις προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα, αλλά «εξαφανίστηκαν».
Η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική αντιμετώπισης των προσφύγων ως εχθρών και εισβολέων με πόλεμο εναντίον τους στα σύνορα με στρατιωτικές, αστυνομικές, λιμενικές δυνάμεις και με τη συνδρομή της Frontex, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass