Ανακαλύπτοντας «κρυμμένα» μονοπάτια στον Πηνειό

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 21:06

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης
Νέες διαδρομές, πιο εναλλακτικές, ανακάλυψαν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού οι Λαρισαίοι, που το έριξαν στο περπάτημα. Μια από αυτές είναι και παραποτάμια περιοχή στο ύψος της Γεωργικής Σχολής και όλο αυτό το διάστημα

μοιραζόταν ως πολύτιμο μυστικό από στόμα σε στόμα. Για τους λάτρεις της φύσης και του ποταμού βέβαια πρόκειται για μέρος πολύ παλιό, όμως για τους περισσότερους είναι κάτι φρέσκο.
Μόλις στις αρχές του έτους άλλωστε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας αποφάσισε να ενταχθεί σε πρόγραμμα Leader με σκοπό την ανάδειξη του μονοπατιού στην παραπήνια περιοχή της Τερψιθέας.
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει ήπιας μορφής παρεμβάσεις στον Πηνειό ποταμό, με σκοπό τη συνολική ένταξη του ποταμού στον ιστό της πόλης της Λάρισας. Το συνολικό σχέδιο περιλαμβάνει έργα φωτισμού, κατασκευής και σύνδεσης ποδηλατοδρόμων, περιπατητικών διαδρομών, καθιστικών σημείων, ξύλινων κατασκευών για τους λάτρεις του ψαρέματος, ενός χώρου εκδηλώσεων και ενός εκπαιδευτικού – ερευνητικού αγροτικού πάρκου, χαμηλή φύτευση και συνολική διαμόρφωση των χώρων.
Η είσοδος του μονοπατιού είναι πίσω από το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ «Lidl». Από εκεί ο πολίτης μπορεί να κατέβει στην όχθη και να ξεκινήσει τη διαδρομή προς τα αριστερά (προς το Μηχανολογικό) όπου έχει μπροστά του περπάτημα τουλάχιστον μίας ώρας. Κατά τη διάρκειά της μπορεί να δει πολλές ομορφιές, χώρους για ψάρεμα, μια αυτοσχέδια πίστα ποδηλάτων και πολλά σημεία όπου το ηλιοβασίλεμα δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο νερό του Πηνειού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass