Δύο νέα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη

Καμπανάκι από τις τοπικές αρχές και συστάσεις στους Ρομά της Νέας Σμύρνης

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2020 15:00

Δύο νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανιχνεύτηκαν χθες στη Λάρισα και συγκεκριμένα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης που συνεχίζει να δίνει νέα κρούσματα

προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις τοπικές αρχές. Πρόκειται για γυναίκα Ρομά οριακά θετική στον ιό και το μόλις τριών μηνών αγοράκι της, κατοίκους Νέας Σμύρνης σε κεντρικό δρόμο της συνοικίας, που μετά το αποτέλεσμα των εξετάσεων μεταφέρθηκαν από το Γενικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων για τις επόμενες τρεις ημέρες, οπότε θα επαναλάβουν τον μοριακό έλεγχο για την ανίχνευση του ιού.
Τα δύο νέα κρούσματα, ως συνέχεια της 70χρονης Ρομά που εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου και διασωληνώθηκε, θορύβησαν τις τοπικές αρχές και χθες νωρίς το βράδυ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συγκάλεσε νέα σύσκεψη στο γραφείο του, προκειμένου να συζητηθεί η αύξηση των κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, προκειμένου να προγραμματιστούν και νέες μαζικές δειγματοληψίες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Στη βραδινή σύσκεψη παρευρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Απόστολος Κομνός οι κ. Χρ. Καλομπάτσιος, Αστ. Μαντζιώκας και Βασ. Πινακάς και οι διαμεσολαβητές μεταξύ Δήμου και Ρομά στους οποίους επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συμμόρφωσης του οικισμού και των κατοίκων του στις γενικές οδηγίες των λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα δόθηκαν συστάσεις για πιστή τήρηση των προστατευτικών μέτρων με την τήρηση των αποστάσεων και την χρήση μασκών, αλλά και αποτροπή συνωστισμού και οικογενειακών γλεντιών, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη μετάδοση της νόσου με τους περιφερειάρχη και δήμαρχο να εφιστούν την προσοχή των διαμεσολαβητών για την αποδοχή της μαζικής δειγματοληψίας από τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης σε αντίθεση με την απροθυμία των προηγούμενων εβδομάδων.

Σε διαφορετική περίπτωση τονίστηκε στους διαμεσολαβητές ότι οι τοπικές αρχές θα υποχρεωθούν να προτείνουν τη λήψη νέων μέτρων αποκλεισμού της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass