Φωταγωγούνται δημοτικά κτίρια

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2020 15:40

Δημοτικά κτίρια φωταγωγούνται σήμερα στη Λάρισα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠεΣΥΠ Θεσσαλίας, στην οποία αναφέρει: «Η 12η Μαΐου έχει οριστεί

παγκοσμίως ως η μέρα του Νοσηλευτή. Επίσης, ήδη από τον Απρίλιο του 2019, το 2020 έχει ανακηρυχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως το έτος των Νοσηλευτών και των Μαιών και αυτό γιατί αναγνωρίστηκε ο ρόλος του Νοσηλευτή στη διατήρηση της Υγείας παγκοσμίως. Η πανδημία του Covid-19 ανέδειξε ακόμη περισσότερο τον ρόλο των Νοσηλευτών. Όλοι μαζί οι Νοσηλευτές, οι Μαίες και οι Επισκέπτες Υγείας κληθήκαμε να δώσουμε τη δική μας «μάχη» στην πρώτη γραμμή και τη δώσαμε με Σεβασμό προς τον Άνθρωπο. Βάλαμε το καθήκον και τους ασθενείς πάνω από τον δικό μας πόνο-φόβο-κούραση.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων αναγνωρίζοντας τη διαχρονική μας συμβολή στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τη σπουδαιότητα της προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο, συνδιοργανώνει μαζί με το σωματείο μας, δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσηλευτών, αύριο 12 Μαΐου, φωταγωγώντας δημοτικά κτίρια.
Σε αντίθεση, το Υπουργείο Υγείας διχάζει με την πρόθεσή του να ψηφίσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) τη δημιουργία δύο κλάδων έναν για ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτών και έναν για τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτών. Αυτή η διχαστική προοπτική βρίσκει το σύνολο του νοσηλευτικού χώρου αντίθετο με την επαγγελματική μας πραγματικότητα. Πίσω από τις μάσκες κρύβονται και συνεργάζονται όλες οι βαθμίδες. Η λογική της δημιουργίας δύο κλάδων αποτελεί ταφόπλακα του οράματος μίας Ενιαίας Νοσηλευτικής.
Το χειροκρότημα αφορούσε όλους μας ΠΕ- ΤΕ Νοσηλευτές, ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτές, Επισκέπτριες Υγείας και Μαίες, που αγωνιζόμαστε καθημερινά δίπλα-δίπλα σε κάθε βάρδια να φέρουμε σε πέρας τον αγώνα μας. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Λαρισαίων και όλους τους πολίτες, που μας αναγνωρίζουν ως τους «ΗΡΩΕΣ» με τις μπλε, άσπρες και πράσινες στολές. Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να οραματιζόμαστε μία Ενιαία Νοσηλευτική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass