«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας στα λεωφορεία»

ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2020 15:03

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την ανυπόστατη καταγγελία μέλους του Σωματείου των Υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στην οποία ανέφερε γεγονός το οποίο δεν αποτυπώνεται ούτε στις φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε ότι σε ένα λεωφορείο υπήρχαν 37 επιβάτες και δημιούργησε ιδιαίτερο ζήτημα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν παραπάνω από 25 επιβάτες, δηλώνουν ότι νιώθουν ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Σακελλαρίου, όσο και όλοι οι μέτοχοι και το προσωπικό του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Προσθέτουν δε πως «ότι κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες για την εταιρεία μας, δείξαμε την κοινωνική μας ευαισθησία, αναγνωρίσαμε την προσφορά του προσωπικού στον τομέα Υγείας της πόλης μας από την πρώτη στιγμή, τους μειώσαμε το κόστος για τις μετακινήσεις τους στο 50% κάτι που ισχύει και σήμερα».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση-απάντηση του Αστικού ΚΤΕΛ «με αφορμή την έκδοση της νέα ΚΥΑ με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29114, στο άρθρο 6 της οποίας αναφέρεται στον μέγιστο αριθμό επιβατών στις μετακινήσεις με λεωφορεία δημόσιας χρήσης και συγκεκριμένα προβλέπεται ότι για τα Αστικά Λεωφορεία επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι της πλήρωσης του ποσοστού του 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα. Διευκρινίζουμε για αποφυγή κάθε παρερμηνείας του ως άνω όρου ότι τα κανονικά 12-μετρα αστικά λεωφορεία της πόλης μας έχουν μέγιστο αριθμό μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα καθήμενους και όρθιους τους 92 επιβάτες ή 83 επιβάτες συν μία θέση αμαξιδίου ΑΜΕΑ, τουτέστιν με τον περιορισμό του 50% επιτρέπεται η επιβίβαση μέχρι 46 επιβατών στην πρώτη περίπτωση ή μέχρι 42 επιβάτες συν μία θέση αμαξιδίου ΑΜΕΑ στη δεύτερη περίπτωση. Συνιστούμε επίσης στο επιβατικό κοινό και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης του καθενός να επιλέγουν σε περίπτωση καθήμενων θέσεων, τη θέση δίπλα στα παράθυρα και για τους όρθιους τον υπόλοιπο χώρο του εσωτερικού των λεωφορείων τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις και μέχρι τη συμπλήρωση του παραπάνω αριθμού επιβατών. Για μία ακόμη φορά αναφέρουμε την ευαισθησία και υποχρέωση της εταιρείας μας στην τήρηση όλων αναγκαίων μέτρων υγιεινής και προστασίας του κοινού για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού. Δηλώνουμε ότι τα λεωφορεία μας απολυμαίνονται τακτικά τόσο στον σταθμό συντήρησης από ειδικά συνεργεία όσο και κατά τη βάρδια εργασίας από τους οδηγούς και ότι από τη Δευτέρα 11/5/2020 έχουμε πυκνώσει τη συγκοινωνία ανά 15’ λεπτά για όλες τις βασικές γραμμές και ζητάμε από το επιβατικό κοινό να εμπιστεύεται για τις μετακινήσεις του τις αστικές συγκοινωνίες Λάρισας, των οποίων οι υπηρεσίες είναι σε υψηλά επίπεδα και να νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλείς.
Σε κάθε περίπτωση τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τα όργανα ελέγχου κίνησης των λεωφορείων θα παρακολουθείται η πληρότητα και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και καθημερινά θα παρεμβαίνουμε για τη συνεχόμενη βελτίωση των υπηρεσιών μας.
Στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής όμως, είναι και όλο το προσωπικό του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα και οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά τις μέγιστες προσπάθειές τους για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και τέτοιου είδους καταγγελίες δεν αρμόζουν στο πρόσωπο και στην προσφορά της εταιρείας μας. Ευχαριστούμε όμως και όλο το επιβατικό κοινό που μας εμπιστευόταν, εμπιστεύεται και θα εμπιστεύεται τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας» καταλήγει ο κ. Σακελλαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass