Μάχη για εργολαβία καθαριότητας στο ΠΓΝΛ

ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 45 ΗΜΕΡΩΝ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2020 16:09

Για τα παιχνίδια σε βάρος των εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων Καθαριότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κατηγορούν τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις εργολαβικές επιχειρήσεις και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ».


Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι η διοίκηση επιχειρεί «με ύποπτες διαδικασίες και με τη μέθοδο «προσωρινών» υποτίθεται συμβάσεων, να εγκαταστήσει εργολαβική εταιρεία, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και βάζοντας σε νέες περιπέτειες τους εργαζόμενους».
Την ίδια ώρα και ενόψει διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε σύμβαση με εργολάβο καθαριότητας από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου καλώντας σήμερα εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων εταιρειών να καταθέσουν προσφορές στην επιτροπή διαπραγμάτευσης.
Συγκεκριμένα, οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς με την ανακοίνωσή τους αντιδρούν στην πρόθεση της διοίκησης του ΠΓΝΛ να συνάψει σύμβαση με συγκεκριμένη εταιρεία ως εργολάβο καθαριότητας για περίοδο 45 ημερών μέχρι τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού θεωρώντας ότι οι εμπλεκόμενοι με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχουν κατηγορηθεί για σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και έχουν απασχολήσει το ΣΕΠΕ, την Οικονομική Αστυνομία και τις Φορολογικές Αρχές για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Ενώ υποστηρίζει πως «η συγκεκριμένη εργολαβική εταιρεία δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ από τους αρμόδιους φορείς του ΠΝΛ, γεγονός που είναι αν μη τι άλλο προκλητικό και δημιουργεί εύλογες υποψίες...».
«Απαιτούμε εδώ και τώρα διαδικασίες διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, με διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε Καθαριότητα, Σίτιση, Φύλαξη και Ιματισμό στα Νοσοκομεία. Η μάχη για μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!» δηλώνουν οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς.
Το θέμα της υπογραφής σύμβασης με εργολάβο καθαριότητας συζητήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου τονίστηκε ιδιαίτερα ότι δεν μπορεί να υπογραφεί σύμβαση με την εταιρεία που έχει σήμερα την ευθύνη καθαριότητας του ιδρύματος, καθώς έχει λήξει όχι μόνο η αρχική της σύμβαση, αλλά και η παράταση, που δίνει ο νόμος το δικαίωμα στη διοίκηση να επεκτείνει συμβάσεις.
Συνυπολογίζοντας τις υπάρχουσες αντιδράσεις η διοίκηση αποφάσισε να καλέσει σήμερα εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων εταιρειών να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή διαπραγματεύσεων τις προτάσεις τους, προκειμένου να αποφασιστεί με ποια εταιρεία θα υπογραφεί η σύμβαση των 45 ημερών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass