«Προκλητική και απογοητευτική η απάντηση του υπουργού»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΣΤΟ 303 ΠΕΒ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2020 15:50

Σχετικά με το θέμα των αμιαντοσκεπών στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) του Στρατού Ξηράς στη Λάρισα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ ΓΕΣ ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «με αφορμή την προκλητική αλλά συγχρόνως απογοητευτική απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, σχετικά με το αίτημα του Σωματείου μας για άμεση απομάκρυνση όλων των αμιαντοσκεπών του 303 ΠΕΒ (μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ), τονίζονται τα ακόλουθα:


Πάλι λόγια και υποσχέσεις λάβαμε, από ακόμα έναν υπουργό και για ακόμα μια φορά, για το σοβαρό θέμα του αμιάντου που επιβαρύνει την υγεία των εργαζομένων στο 303 ΠΕΒ. Μας λέει, λοιπόν, ο κ. υπουργός ότι:
«Αναφορικά με το 303 ΠΕΒ, η αντικατάσταση των προϊόντων αμιάντου με αβλαβή υλικά στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου, περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη ως άνω μελέτη δημοπράτησης του ΓΕΣ, προϋπολογισμού 6.929.789€ που αφορά στις οργανικές Μονάδες της ΑΣΔΥΣ, η οποία όμως θα υλοποιηθεί σε περίπτωση εξασφάλισης ανάλογης χρηματοδότησης σε δεύτερο χρόνο και εφόσον υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα».
Δηλαδή, συνεχίζει τα όσα μας έλεγαν τόσα χρόνια οι προκάτοχοί του και μάλιστα μας γνωρίζει με προκλητικότατο τρόπο, ότι μπορεί και να μην επιλυθεί ποτέ το πρόβλημά μας. Αλήθεια κ. υπουργέ, γιατί εμείς δεν "χωρέσαμε" στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο, χορτάσαμε από παχιά λόγια και ωραίες υποσχέσεις. Είναι καιρός κάποιοι να μάθουν να ασχολούνται με την ουσία των πραγμάτων και όχι να παίζουν με την Υγεία των εργαζομένων.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Άμυνας και ειδικότερα εμείς στα Εργοστάσια, βιώνουμε στο πετσί μας: Τα ελλιπή μέτρα προστασίας που παρέχονται με το σταγονόμετρο. Τις συνεχείς και απαράδεκτες Μνημονιακές μειώσεις των λειτουργικών δαπανών του Υπουργείου μας, με αποτέλεσμα να στερούμαστε ακόμα και τη θέρμανση και να δουλεύουμε σε συνθήκες ψύχους τον χειμώνα.
Τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, στις οποίες όταν βρέχει κρατάμε ομπρέλες εντός των κτιρίων. Τον απαγορευμένο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αμίαντο πάνω από τα κεφάλια μας. Κύριε υπουργέ, όπως βλέπετε δεν είναι όλα ρόδινα, όπως ίσως κάποιοι τα παρουσιάζουν.
Καλούμε εσάς και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Ν. Λάρισας, να επισκεφθείτε το Εργοστάσιο, μήπως και αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος. Ο αμίαντος πρέπει να φύγει από τους χώρους εργασίας και έπειτα από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, ίσως είμαστε η μόνη χώρα που δεν το έχει κάνει. Να θυμάστε ότι οι εργαζόμενοι του 303 ΠΕΒ, έχουν και λόγο και άποψη και μνήμη την οποία θα εκφράσουν την κατάλληλη στιγμή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass