Πλήθος πιστών για τον πολιούχο Αγιο Αχίλλιο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2020 21:13

Κοσμοσυρροή χθες στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, για τον πολιούχο της Λάρισας, καθώς πολλοί πιστοί συνέρευσαν για να προσκυνήσουν την άγια λάρνακα με τα οστά του και να πάρουν την ευχή του.


Παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε χθες στη Λάρισα, αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και κυρίως τις αποστάσεις μεταξύ τους, ανέμεναν καρτερικά στον περιβάλλοντα χώρο του ναού μέχρι να έρθει η σειρά τους για να προσκυνήσουν. «Η συμπεριφορά όλων υπήρξε υποδειγματική και σε καμία περίπτωση δεν χρειάστηκε να επέμβουμε» δήλωσε στην «Ε» εκπρόσωπος της Ενοριακής Επιτροπής. Και αύριο Κυριακή θα είναι όλη τη μέρα ανοικτός ο ναός του Αγίου Αχιλλίου.
ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για αύριο Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες μεν, λιτές δε θρησκευτικές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει πανηγυρική θεία λειτουργία το πρωί, παρουσία 50 μόνο πιστών (όσοι προλάβουν), ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για όσους αποφασίσουν να εκκλησιαστούν στον εξωτερικό χώρο του Αγίου Αχιλλίου, όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικά αυτοκόλλητα, προκειμένου να οριοθετηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών. Ο ναός έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν πλαστικά σκαμπό, για όσους θέλουν να καθίσουν. Το πιθανότερο είναι στον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν αύριο Κυριακή, να κυριαρχούν οι… ομπρέλες και οι βεντάλιες.
Με το πέρας της πρώτης Θείας Λειτουργίας, ο ναός θα αδειάσει, ενώ το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας θα συνεχιστεί και γι’ αυτούς που δεν ήταν μέσα στην εκκλησία. Ταυτόχρονα θα λάβουν χώρα οι σχετικές προετοιμασίες για τη δεύτερη πανηγυρική Θεία Λειτουργία (στις 11 π.μ.), παρουσία 50 επίσης εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη λιτανεία, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Όσον αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα της εβδομάδας, αυτό έχει ως εξής: Δευτέρα 18 Μαΐου 2020: 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου. Τρίτη 19 Μαΐου 2020: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου. Τετάρτη 20 Μαΐου 2020: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου. Πέμπτη 21 Μαΐου 2020: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου. Παρασκευή 22 Μαΐου 2020: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση Αγίου Αχιλλίου. Σάββατο 23 Μαΐου 2020: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και 7.00 μ.μ. Εσπερινός. Κυριακή 24 Μαΐου 2020: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία και 7.00 μ.μ. Εσπερινός.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass