Στα 4 ευρώ ανά κεφάλι η αποζημίωση στα αιγοπρόβατα για τον κορονοϊό

Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2020 15:12

Βάσει ΟΣΔΕ φαίνεται πως θα γίνει τελικά η αποζημίωση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στους αιγοπροβατοτρόφους, ενώ, όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ, η λύση που επελέγη από το ΥΠΑΑΤ είναι να δοθεί αποζημίωση 4 ευρώ ανά ζώο και συγκεκριμένα ανά

θηλυκή προβατίνα στους παραγωγούς που είχαν αιτηθεί συνδεδεμένη ενίσχυση. Αυτό μεταφράζεται σε συνολικά σε 5,8 εκατομμύρια αίγες και προβατίνες και 48.000 παραγωγούς που αναμένεται να λάβουν περί τα 23,2 εκατομμύρια ευρώ, αποζημίωση κατά τι αυξημένη από το ποσό όπου φαίνεται να είχαν καταλήξει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης και η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα κτηνοτροφίας, Φ. Αραμπατζή.
Ο Γ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ
Τα νέα μετέφερε στους κτηνοτρόφους του νομού ο δήμαρχος Τυρνάβου και τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος συμμετείχε στις διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Κόκουρας μιλώντας στην «Ε» αναφέρθηκε «στην εντατική και συστηματική δουλειά που έγινε από την ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να συνταχθεί ο φάκελος, ο οποίος θα αποσταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (αν και εθνικοί πόροι θα χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση), με την ελπίδα η αποζημίωση να καταβληθεί ακόμη και μέσα στον μήνα. Την αποζημίωση θα λάβουν και αυτοί που αιτήθηκαν συνδεδεμένη ενίσχυση, αλλά και αυτοί που υπέβαλαν ενστάσεις, διότι αποκλείστηκαν λόγω ελλιπούς παραγωγής. Στη χορήγηση της αποζημίωσης προβλέπεται κατώτατο πλαφόν τα 20 ζώα ανά παραγωγό».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass